Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2021 19:22 - Унгария, Полша и Италия създават консервативен алианс, ще канят и други страни https://euractiv.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 90 Коментари: 0 Гласове:
1



Унгария, Полша и Италия създават консервативен алианс, ще канят и други страни

EURACTIV.com with AFP | translated by Антония Коцева

02-04-2021 (осъвременено: 02-04-2021 )

image

Лидерът на италианската управляваща партия "Лига", Матео Салвини, унгарският премиер Виктор Орбан и полският премиер Матеуш Моравецки на съвместна пресконференция след тристранната им среща, фокусирана върху създаването на алианс на европейско ниво между управляващата в замъка Буда, Будапеща, Унгария, 01 април 2021 г. [EPA-EFE / SZILARD KOSZTICSAK]

 

 

Премиерите на Унгария и Полша, както и италианският популист Матео Салвини обявиха, че създадат нов политически съюз. Те се срещнаха в четвъртък (1 април) в Будапеща.

Политиците обаче разкриха малко подробности за бъдещото сътрудничество.

Управляващата унгарска партия “Фидес” на премира Виктор Орбан наскоро напусна групата на дясноцентристката Европейска народна партия в Европейския парламент.  Орбан покани Салвини и Моравецки,  за да проучат възможността за нови съюзи.

“Ще стартираме нова платформа, организация, процес, който ще даде на онези граждани, които вярват в традиционна Европа, представителството, което заслужават“, каза Орбан преди срещата с полския премиер Матеуш Моравецки и бившия италиански вътрешен министър Салвини.

След срещата Орбан приветства “първата стъпка от началото на дълъг път заедно“, Той подчерта необходимостта от “европейско възраждане“.

“Разбрахме се да продължим работата, ще се срещнем през май или в Рим, или във Варшава, датата ще зависи от пандемията“, каза унгарският лидер на съвместната пресконференция.

Салвини, лидер на крайнодясната партия “Лига”, обяви началото на “път, който започва днес и който ще продължи на няколко етапа в различни европейски столици, като разшири групата“.

“Представяме се като историческото и основополагащо ядро“ на този алианс, обещавайки “надежда“ след “най-мрачния период“ от Втората световна война, добави Салвини, въпреки че на този етап никой не спомена за разместването на силите на европейските партии.

Полският премиер Моравецки каза, че планът е алиансът да представлява “широк спектър от мнения и хора“.

Той се застъпи за “европейската интеграция, която зачита националния суверенитет, семейството, християнството“ и защитата на “традиционните“ ценности.
 

image

Орбан, Моравецки и Салвини формират нов политически съюз

Лидерът на италианската партия “Северна лига” Матео Салвини ще се срещне с премиерите на Унгария и Полша, за да обсъдят създаването на “политически съюз на европейско ниво“

imageEURACTIV BULGARIA

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850990
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930