Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2021 19:10 - ПОЛИТИЧЕСКИЯТ БАТАК Е ПЪЛЕН https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 90 Коментари: 0 Гласове:
2



ПОЛИТИЧЕСКИЯТ БАТАК Е ПЪЛЕН

05.04.2021 admin

  image  

Едно сигурно нещо има за бъдещото Народно събрание – то ще е нестабилно и неспособно да управлява. Никога досега не е имало такъв сбирщайн от различни партии и разнопосочни субекти. Приемам тези избори като генерална репетиция за избори две в едно наесен.

ГЕРБ катастрофално загуби и това е реалността. Въпреки неистовото купуване на гласове, страх, тормоз и натиск, въпреки многобройната администрация, отливът на електората е фрапиращ. И ясен знак, че повече българите не искат мутрите да управляват и им е писнало от джипката и Онуй. В същото време загубата на БСП е много по-голяма. Корнелия Нинова не успя да консолидира партията около себе си, хората на нейните опоненти на практика работиха срещу БСП. Но най-голямата грешка според мен беше, че БСП не участва активно в протестите и никога не се превърна в реална, а не придворна опозиция. Вместо на кебапчета на Бузлуджа, можеше още преди години да излязат и поведат народа срещу ГЕРБ. А отказът за поемане на лична отговорност за огромния провал прави още по-лошо впечатление.

 

Знаете мнението ми за Трифонов. Да допуснем, че има добри намерения. Проблемът е, че той няма стабилна и изградена организационно партия зад себе си, няма партийна дисциплина и хората в листите много лесно могат да се поддадат на изкушенията в Народното събрание, да станат независими и да се коалират с ГЕРБ. Не се съмнявайте, че вече са започнали преговори. По какъв начин ще се проведе политика на партията при такова разнообразие от хора, които дори не се познават добре, не е ясно.

Демократична България е сравнително позната политическа сила и изненади не се очакват. Но и чудеса също. ДПС също ги знаем.

ГЕРБ, ако се опитат да направят правителство, ще е самоубийствено за тях и конкретно за Борисов. Но очаквам той да се опита, тъй като абстиненцията му от властта няма да му позволи да има реална преценка. Вероятно ще се намерят депутати от другите групи, които да подкрепят такова правителство, но няма да са достатъчни. БСП в този си вид е изключено да управлява. Трифонов е съмнително да може да състави самостоятелно правителство. Неизвестен фактор е какви ще са указанията от Козяк и Брюксел към партийните лидери и дали няма да ги натиснат да направят правителство, за да може да се прокарват евроатлантическите интереси на територията ни. Много е възможно пряка намеса и привикване на лидери на Козяк.

Вариантите според мен са два: коалиционно правителство на „националното спасение“ от типа „Любен Беров“, при което буксуването ще задълбочи кризата, а никой няма да носи отговорност, като тегавото положение се запази поне година, или всички връщат мандатите и Президентът Радев назначава служебно правителство, което да подготви честни и почтени избори, с пълна проверка на изборните списъци и промяна на правилата, доколкото е възможно.

Залагам на втория вариант. При всички положения и в двата варианта, ни очаква криза и политическа нестабилност! Но пък удоволствието да му гледам увесената физиономия на Онуй нямат цена! Бъдещето зависи отново от нас!

Елена Гунчева




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19855633
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930