Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2021 17:28 - На ви ЕС: Нискокачествена стока залива родния пазар – от плодове и зеленчуци, та чак до основните хранителни продукти
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На ви ЕС: Нискокачествена стока залива родния пазар – от плодове и зеленчуци, та чак до основните хранителни продукти 31.05.2021

Нискокачествена стока залива родния пазар – от плодове и зеленчуци, та чак до основните хранителни продукти. Оказа се, че голяма част от потребителите купуват масово от стоките и то без да гледат етикета за срока на годност, а след това изразяват недоволството си в социалните мрежи.

 

В големите вериги супермаркети дините са пуснати с евтини цени, а народът купува ли купува. Да, но се оказва, че сладкият плод е презрял, а някъде дори и поизгнил, но това няма как да се види, тъй като се продават цели, а не нарязани на парчета, което допълнително затруднява избора.

“Не си купувайте диня от “Лидъл”, по- отвратително нещо не сме купували!”, написа в свой пост потребител на социалната мрежа Фейсбук, след което последваха купища от коментари. Едната част бяха в нейна защита и призив масово народът да не пазарува от големите вериги, които са заляти с некачествена стока. Други коментари призоваваха дамата да си купува от пазарите, където една част от продукцията се продава на парче, но има и такива, които я съветват в кой период на годината е удачно да се купува диня, а не да очаква нещо качаствено в края на май.

image

Наред с това, има и още един проблем – една част от стоките, които са уж с намалени цени или “в акция”, са с изтекъл срок на годност и то не с ден-два. Млечни продукти, месни изделия са с “пренабити” печати за съдържанието им и за срока на годност, разбира се. Лъжата може да бъде уловена от по-набито око, или ако човек направи съпоставка с други такива продукти, които не са с намалени цени.

“Част от печатите, особено на млеката, са така поставени, че колкото и да се вторачваш, едва ли можеш да разбереш докога е годността им. Единственото ясно, което се вижда, е годината – 2021-ва. То отдавна вече ядем всевъзможни глупости… Просто трябва да се гледа внимателно и най-вече да се знае откъде се пазарува, за да не се изпада в такива ситуации”, коментира пред Lupa.bg Борислав Кръстанов.

Още по-лошото за потребителите е, че цените на хранителните продукти постепенно започнаха да се покачват, както вече ви информира по-рано Lupa.bg.

https://www.informiran.net/




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19849241
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930