Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2021 17:27 - Безплатен обяд има
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 72 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2021 17:28


Безплатен обяд има Стоян Николов - Торлака

20 юни 2021

Такаааа… Предварително искам да се извиня на евентуалната аудитория на писанията си, че ритам (про)паднал човек, защото не е в стила ми, но за Болен прошка не би трябвало да има, а и в конкретния случай той си го е заслужил, че и отгоре.

Естествено, че знам, че текст не се започва по този начин, но ми е трудно да го започна по какъвто и да било друг, щото става въпрос за пълна кретения. Не че съм много умен, обаче има и по-глупави от мене, или поне такива, които продължават да мислят, че аз, ние, вие, те ядем доматите с колците.

Сто и трийсет бона. Толкова дължи една партия на един телеком. Ако се абстрахираме, че става въпрос за партия и телеком, става въпрос просто за сто и трийсет бона, които някой има да дава на някого. Това е окей, бизнес взаимоотношения, ала-бала, тяхна си работа, важното е да сме живи и здрави. Ама… Оня дявол и ония детайли.

Къде го има това нещо, мили хора? Обяснете ми на кого, освен на бизнес партньор на управляващата политическа сила (слава Богу вече бивш бизнес партньор и вече бивша управляваща политическа сила) ще му бъде позволено да натрупа дълг в подобни размери, без да му спрат кранчето и за телефона, и за интернета, а и един Господ знае за какво друго са имали бизнес отношения?

Ако аз или вие не си платим интернета на датата Х, какво става? Ако еди коя си фирма не го направи, какво се случва? Едно и също. Просто го спират. Не след години, както е в конкретния случай. Не дори след месеци или седмици.

Автоматично го спират. Дори без някакво уведомление. Ей така, по презумпцията на договора. Доколко е коректно, при положение, че операторите парите си искат, ама честичко имат проблем с доставката на услугата, е съвсем друг въпрос. Сега говорим за друго. Как един абонат на мобилен оператор е оставен да натрупа сто и трийсет бона в продължение на няколко години, без да му секнат кабелчето? И защо се сетиха да го резнат точно сега? Въпроси, на които в нормална държава никой дори няма да търси отговор, а просто ще стане огромен скандал заради дисбаланса в отношението на оператора към различните му клиенти. Не и в България.

Няма какво да се лъжем, Долен и БАтака изпаднаха в кремълска немилост и рубльовките вече не стигат даже и за бЕло, камо ли да си плащат телефона и интернета. Това е причината мобилният оператор да си потърси сто и трийсетте бона и услужливите медии да се разприказват за големия „скандал“. Ако Долен все още беше нужен на Кремъл и на Бочко, нямаше и да разберем, че дължи нещо на А1, две, три, четири, пет… И те нямаше да си поискат парите, както не са го направили години наред.

Цялата структура на бизнес взаимоотношенията в България е извратена и това не е нещо ново. Компаниите биват притискани, индиректно или директно, от властта да осигуряват на нейни хора безплатни обеди. Бай Долен е ползвал безплатни мобилни услуги години наред и това е била само една от привилегиите, които е получил срещу „правилното“ гласуване. Неговото и на другите руски подлоги от БАтака. И не е само той.

Десетки, стотици и хиляди са изгодните на властта, които плюскат безплатен обяд на гърба на редовите данъкоплатци и наивниците, които се опитват да правят бизнес на Територията. Долен беше нужен на Кремъл. Както и Бочко. Имаше иху-аху, отклониха няколко десетки милиарда в разни посоки, предимно североизточни. И се братушкваха. Доста дълго време, трябва да признаем.

Вече не са им нужни. Нито Долен, нито Бочко. Амортизираха се. Дърти курви са, а бардакът има нужда от свежа плът. Затова услужливите 112-о място медии сведоха до вниманието ни това, че Долен дължал сто и трийсет хиляди лева на А1. А новият месия чука на вратата, придружен от новите си Боленовци.

https://bivol.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19872808
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930