Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2021 18:17 - Каракачанов: Борисов да не прехвърля отговорността за РСМ на служебното правителство
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове:
0



Каракачанов: Борисов да не прехвърля отговорността за РСМ на служебното правителство 20.06.2021  „На Запад показваме колко сме активни, а към българите - нищо“. Такава е тактиката на Северна Македония, но ние не трябва и няма да отстъпим. Това каза бившият вицепремиер в правителството на ГЕРБ Красимир Каракачанов в интервю за бТВ.
  image

  Лидерът на ВМРО допълни, че „когато става въпрос за националните интереси на България, нямам партньори. Няма мое, няма твое, трябва да имаме единна позиция“.

 Не ми хареса, че Борисов се опитва да прехвърли проблема с политиката към Северна Македония в служебното правителство – довчера бяхме заедно в правителството и имахме твърда позиция, а сега се опитва да прехвърли топката с думите „Правителството може, ама не иска“. Не трябва така!, възмути се Каракачанов.

 "Не може Борисов да говори и за "два народа" и "две нации" – какво утвърджаваш ти, като говориш за два народа – ами самият Заев говори за един народ! Българският интерес трябва да бъде отстояват крайно категорично", допълни лидерът на ВМРО.

 Българската външна политика в последните 20 години не си направи никакво усилие да обясни на европейците какъв е генезисът на българо-македонския спор.

 Ако за Соломон Паси е безсмислено, че в Македония фалшифицират историята ни, унищожават паметниците ни, и учат децата на странни неща, изобщо не трябва да мълчим по този въпрос! Ето, едни хора се опитват да ни убедят, че не е важно да отстояваме нашия интерес – а ние имаме интерес от това да имаме евроориентирана страна, която спазва всички закони и се отнася с уважение към нас, допълни Каракачанов.

 Според лидера на ВМРО „едно от безобразията, които служебното правителство и неговият архитект – президента Радев са допуснали, е че в Турция се разкриват секции за гласуването у нас, а Указът за това беше обнародван още същия ден“.

 „В профила на Ангел Джамбазки, който беше наблюдател на миналите избори в Турция, има информация кой ги организира там. Това са и. нар. Изселнически организации, които се водят на бюджет към тяхното външно министерство, но всъщност се ръководят от техните служби за сигурност. Това е тайна, която и децата в детските градини я знаят. Имахме около 50 наблюдатели в секциите в Турция, когато бяха само 35. Идваха автобуси, на входа на секцията им се казваше на турски с кой номер да гласуват.

 Честни ли ще бъдат изборите в Турция, когато те няма да се организират от ЦИК, а от турската държавна администрация. Има 121 секции там. Даваме възможност на една съседна държава, към която от ЕС има критики по отношение на демокрацията, да организира избори за българския парламент. Това изкривява вота в България. В Англия, САЩ и Канада няма да се бъркат в нашата работа. В Турция това е стара практика. В деня за избори, в часа за избори имаме пропаганда на турски език, не се спазва законът“, заяви той.

 „Задавам въпроса защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини, като една баба в българско село ще гласува с машина. Не е ли по-лесно така да се реши проблема как да се насочат избирателите там? Защо не се пратят машини в Турция, нека там да гласуват машинно. Това честни избори ли ще бъдат? Според мен не“, попита Каракачанов.

 По думите му ще подадат жалба към Върховния административен съм за това решение на ЦИК, ако трябва и ще организират протести. „Не е нормално това. Протести може да има пред ЦИК и дори на границата, защото не може с автобуси някой да ти решава съдбата“, допълни той.

 „Смятате ли, че е нормално лидерът на една политическа формация да излиза и да казва, че друга държава е неговата Родина? Как сме разбрали, че не било Родина? Някой от Анадолската агенция така твърди. Забраните ги издава съдът, ние слагаме на масата една политическа идея, защото не може да има политически партии или политици, които обясняват някъде в чужбина, че тяхната Родина не е България. За кого работят тогава? Националното обединение е необходимо и то няма как да стане без да си кажем откровено нещата,“ заяви Каракачанов.

 „Служебното правителство е поредното, което си смята, че светът започва от него. Това, което настоящото правителство не ви ли прилича на първия мандат на Борисов, когато той дойде и каза, че всички са лоши и корумпирани и той е единствен. Те сега откриват топлата вода. Всеки е направил нещо. Хайде да спрем да разрушаваме къща, която донякъде някой е изградил. Предложих да се съберат основните политически формации, да изведат 5-6-7 тези, които са проблемни, и да се обединим около тези теми и всички да вървят в тази посока. Да знаем, че поне едни 20 години вървим в една посока като държава, а не всеки да идва, събаря, плюе по предишните и след една, две или 4 години си отива и почват него да го плюят. Така сме на този хал от 9 милиона българи през 1990 г. до сега, когато сме под 7 милиона. Това не е добре и трябва да вземем някакви мерки“, допълни той.

 „Служебното правителство не си изпълнява ангажиментите. Основният ангажимент на служебното правителство е да проведе честни и обективни избори, но то не го прави. От първия ден започна с едни внушения за подслушвани. Внушение има и за нещо друго – Борисов е лош, онзи министър е такъв, онзи - онакъв. Господа, вашата работа не е да правите политика. Вашата работа е да правите избори“, посочи Каракачанов.

 Източник: epicenter.bg
https://glasove.com/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19870156
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930