Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 19:23 - Възраждане: Докато Трифонов се бори да влиза в еврозоната, ние ще организираме референдум
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 78 Коментари: 0 Гласове:
0



Възраждане: Докато Трифонов се бори да влиза в еврозоната, ние ще организираме референдум image Костадин Костадинов
„В близко бъдеще Възраждане ще насочи усилията си към защита на българския лев. Докато Трифонов се бори да влиза в еврозоната, от Възраждане ще организираме референдум по този въпрос.“ Това каза в заключение д-р Костадин Костадинов на първата пресконференция на Възраждане след изборите на 11 юли 2021 г.  

На нея председателят на партията, определи нейния резултат като добър, но не отличен. Добър е, защото Възраждане е една от трите политически сили, които повишиха своя резултат като процент и като брой гласоподаватели. Възраждане се утвърди и като лидер в патриотичния сектор, като явявайки се сама на изборите, постигна резултат, какъвто постигнаха и останалите патриотични партии, но в коалиция.

„Вратите на Възраждане са отворени за разочарованите избиратели на останалите патриотични партии. Ние ги разбираме чудесно, защото и ние сме били разочаровани като тях. Разочарованието им си проличава от многобройните заявки за членство, които получаваме ежедневно от симпатизанти на така наречените „патриотични партии“ , които се бяха обединили на последните избори.“, съобщи д-р Костадинов.

Опитът една част от партиите да бъдат пакетирани и да бъдат рекламирани като партии на протеста и на промяната не се случи и не доведе до успех. Въпреки огромния медиен и финансов ресурс в техните кампании, те не успяха да оформят стабилно мнозинство заедно. Това е показателно, че българското общество не им вярва.

Оценката ни за номинирания за премиер Николай Василев е, че той е едно от най-емблематичните лица на институционализирана корупция в две правителства.

„Това да говориш за грандиозна промяна и накрая да сложиш за премиер човек, който е бил в омразната “Тройна коалиция”, наистина е някакъв уникален парадокс. Слави Трифонов има чувство за хумор, но си прави голяма шега с избирателите. В приоритетите, които Трифонов обяви, няма нищо сериозно и съществено, което да говори за истинските проблеми. Проект „Има такъв народ“ очевидно започва да ерозира и много трудно ще бъде в рамките на няколко месеца задкулисието да изкара нов месия. Тогава българите ще имат възможност да избират между разрухата и Възраждане“, добави д-р Костадинов.

Възраждане остава на позицията си от преди изборите и няма да се коалират с другите назоваващи се „патриотични организации“. Няма как да участваме в коалиции с когото и да било към момента“, добави д-р Костадинов.

В близко бъдеще осъзнаваме, че Възраждане ще трябва да се пребoри със статуквото, подкрепата за нас расте, все повече хора застават зад идеите ни и ние осъзнаваме, че нямаме друг избор освен да поемем политическата отговорност за промяната в България. Ние сме партията, която категорично заявява, че решенията за страната ни трябва да се вземат в България без чуждо вмешателство и поставяме на първо място българския национален интерес. И ако наречем случващото се – битка, то ние нямаме друг избор освен да я спечелим.

https://frognews.bg/

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19851331
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930