Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2021 18:07 - Каракачанов: Христо Иванов защити в парламента чужд интерес за РС Македония
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 430 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Каракачанов: Христо Иванов защити в парламента чужд интерес за РС Македония
21.07.2021  "Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес!" Това послание отпръви към лидера на ДБ Христо Иванов председателят на ВМРО и бивш вицеприемиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Повод за острата му реакция във Фейсбук стана речта на Иванов по време на откриването на 46-ото Народно събрание, по време на която той направи следното изказване: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да проявим твърдост, но и смелост и да решим проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на ЕС, защото това е българският национален стратегически интерес“.
  image

 Ето как без никой да го пита Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси, обръща внимание още лидерът на ВМРО в гневния си пост и отсича категорично:

 Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония!

 Ето целия текст:

 При откриването на новия парламент Христо Иванов си позволи да каже следното: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да проявим твърдост, но и смелост и да решим проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на ЕС, защото това е българският национален стратегически интерес“.

 Това стана на фона на гласуването за председател на парламента, в което зад Ива Митева от ИТН застанаха т.нар. партии на протеста, но застана и ДПС. Именно ДПС даде гръб на коалицията със странното съкращение ИБ(Г)НИ, ДБ и ИТН. Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната.

 Нещо повече, позволяват си тежки словоблудства с изрази като „национален интерес“. Ето как без никой да го пита Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси.

 А националният интерес на България е прост. Той е Македония да знае и помни българската си основа. Защото това е историческата истина и това дава свобода на днешните хора в Македония, които искат да живеят с истината, а не с лъжата, наречена „македонизъм“. Какъв друг интерес може да има освен истината и справедливостта?

 Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония. Затова Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Защото това, което днес каза, може да е всякакъв друг, но не и български интерес.

 Източник: vmro.bg

https://glasove.com/

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. krumov - Ramsteyn
22.07.2021 07:51
Хитър Петрески - Каракачанов обаче не казва, че Христо Иванов се въздържа да гласува за Ива Митева, избрана с гласовете на ДПС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19856586
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930