Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2021 17:37 - Война за изгорената земя e, а не плажно ревю. къде е Франсис Дрейк
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове:
0



Война за изгорената земя e, а не плажно ревю. къде е Франсис Дрейк

31.07.2021 admin

  image   Имаме предложен премиер от „Има такъв народ“. Той ще обяви номинираните за министри, „когато му дойде времето“, както сам заяви пред журналистите. Заваляха мнения, коментари, предположения и анализи. Разбрахме, че кандидат-премиерът е в бизнеса с водни артикули, което предизвика шеги и сарказъм в мрежата. Не закъсняха и питанията, къде е бил по време на миналогодишните протести. Каква е гражданската му позиция за безобразията на прокуратурата, зашеметяващите грабежи, корупцията, свободата на словото, здравеопазването и образованието.

Чуват се обвинения, че от ИТН се държали надменно, конспиративно, нелогично, незряло и пр. Само че те имат право да изберат поведение, защото така е решил избирателят. Озадачаващо е отсъствието на лидера Слави Трифонов, но и това е негово право.

Освен това е важно на каква база се правят сравненията. С поведението на доскорошния министър-председател Борисов? С кликата от слуги и чакали край него? С модела #Кой: грабежи, лъжи, манипулации, разрушаване на медийната среда, погрома върху свободата на словото, корупция, прокуратура-палач, разпад на ценностите? Деградацията на доскорошната власт, запратила България на дъното на всички класации в Европа не дава право да сравняваме с „това, което беше“. Наследството е като след преживяна и загубена война. Пълна идиотщина са съветите и апелите да има приемственост в политиката и да се надгражда. Корупцията и демагогията на Борисов ли да бъде надграждана? Приемственост на икономическия и прокурорски тероризъм на Пеевски-Доган ли? Да пази Бог!

 

Тактиката на „изгорената земя“ (опожарената, според други изследователи) се свързва с името на Хаджи Мурат, кавказки водач, аварин по произход, пионер в реализацията на „изгорената земя“ още преди няколко века. Но и в древността е имало подобни тактики.

Точно това правеше Борисов, заедно с Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев. След нас потоп, е тяхната философия. Погребване на цяла нация под звуците на „Ода на радостта“…

България е място за купон, далавери, алкохол и секс, имитиращо държава с химн и герб. Рекетът е най-процъфтяващият бизнес у нас. През последните години е приоритет на самото управление.

С всичко това ще се сблъска ИТН и нейното правителство, независимо с каква подкрепа ще се ползва или няма да има такава. Ако се реализира, разбира се. Битки, подлости и засади ще бележат всяка крачка напред.

Съдия Фалконе, който се изправи срещу мафията в Италия и бе убит, казваше, че войната с мафията може да бъде спечелена само ако се спрат кранчетата за финансирането й.

В „Панорама“ по БНТ служебният финансов министър Асен Василев каза същото и се аргументира с факти за чудовищното ограбване на страната. Може да му се вярва, защото той вече се сблъска с армадата на модела #Кой.

И като споменах армада… В историческата битка на англичаните срещу испанската „Непобедима армада“, английският флот е командван от сър Франсис Дрейк – пират, мореплавател, политик, учен, военачалник, инженер, изследовател, участвал в безброй морски сражения. Вторият след Фернандо Магелан, извършил пълно околосветско пътешествие. Той е в основата на голямата победа.

България е в ситуация, в която на политиците, които ще се нагърбят с управлението им трябва човек наш Франсис Дрейк.

Освобождението ни бе извоювано (огромна е ролята на Русия по време на Руско-турската война 1877-1878 г.) от свършеното от хора като Ильо войвода, Васил Левски, Стефан Караджа, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Панайот Хитов, Филип Тотю и др., които са воювали под командването на Гарибалди, Първа и Втора легии в Белград, обучение във военна академия, участия в Критското, гръцките, сръбските въстания и българските черти.

Искат се много качества, за да поведеш война с мафията и овладените от нея структури в държавните институции и съдебната система. Трябва да знаеш силните и слабите страни на мафията. Не е достатъчно да осмиваш Борисов, че е Тиква и простак – това е лесно. Или да наричаш Пеевски „Шиши“. Тиквата, Шиши, Каскета и Цацата притежават ресурс да въоръжат своя „Непобедимата армада“ и са готови да прегазят всеки, който иска да ги извади от властта.

Търсете адмирал, пират и боец като Дрейк.

Кандидат-премиерът Пламен Николов сигурно е умен и успешен бизнесмен, но му трябва много повече от това. На всичките министри ще им трябва. Чака ги война, а не плажно ревю.

Тези, които имат различно мнение или изразяват известни съмнения по избора на Николов и поведението на Трифонов и активисти на ИТН също обичат страната си, желаят да се скъса със старото и да се тръгне напред. Немалко от тях са доказали, че могат да воюват, да падат и да стават, за да продължат битката. Цар Леонид е избрал 300-те спартанци за битката с персите при Термопилите не по физическа сила, а по брой участия в битки и способността да побеждават и оцеляват.

Ей такива работи. Но кой ли се интересува от чуждото мнение – българските политици винаги знаят всичко и са гениални.

Всъщност Трифонов е доста ясен: Предлагаме кабинет, ако не бъде подкрепен, вината няма да е наша. И това е тактика.

Земята ни обаче все още е опожарена…

Огнян Стефанов

Frognews.bg
https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19887430
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930