Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2022 17:40 - «Русия е готова да се сражава»: Американците за кризата около Украйна
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 58 Коментари: 0 Гласове:
0



«Русия е готова да се сражава»: Американците за кризата около Украйна 09.01.2022 05:45

Интересна дискусия се разви в официалния канал в YouTube на телевизионната компания Fox News, където поканеният експерт не можа разбираемо да отговори на въпроса защо САЩ ще се намесват в руско-украинския конфликт.

image

На директния въпрос от водещия на новинине защо изобщо се интересува Америка от този регион и дали всичко, което се случва, е работа на европейците, политологът Дан Хофман даде доста необичаен отговор, започвайки с факта, че „Русия е американският проблем“ и завършвайки с изброяването на крайно съмнителни обвинения, като кибератаки и намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

В раздела за коментари много потребители посрещнаха този подход с недоумение и не спестиха критиките си.

По-долу са някои от коментарите:

«Не успяхме да победим дори шепа аборигени от каменната ера в Афганистан. Русия вижда колко важна е Украйна относно собствената си отбрана, тя има тесни исторически връзки с тази страна. Украйна е червената линия, за която

Русия е готова да се сражава и да умре.

Възниква въпросът: готови ли сме? Колко американци сме готови да пожертваме за една сравнително бедна източноевропейска страна, която никога не е била в нашата сфера на влияние? Уморени сме от войни. За бога, спрете да интервюирате тези фантоми на ЦРУ и се съсредоточете върху собствената ни страна и нейните граници», коментира Richard Powell.

«Честно казано, намерих замъглени отговорите му на въпроса защо Америка трябва да се намеси. Те звучат почти толкова съмнително, колкото всеки друг също толкова неясен отговор на въпроса за глобалната политика на САЩ, който съм чувал през последните 40 години», пише William O’Braidislee.

«Не мисля, че Путин блъфира, но ако е отчаян, определено ще направи нещо! Надявам се, че знаем какво правим! Ако той (Путин) намери своето асо, по-добре да внимаваме! Дръжте приятелите си близо и враговете си още по-близо!», отбелязва Mark Hayes.

«Путин се опитва да защити страната си от агресивния натиск на НАТО. Ако погледнете всичко, което се случва от гледна точка на Путин, то не се различава от това как действахме, когато СССР разположи ракети в Куба. Спомням си, че нарекохме този момент криза. Но когато правим това на друга държава, тогава вината е само на тази държава», припомня Rise of the Libertarian.

«Изолирайте Русия от системите Visa и Mastercard, както и от Световната банка. На самолетите им да бъде забранено да се зареждат с гориво в чужбина. Отрежете ги и от МВФ», настоява Joseph T pg.

«Америка трябва да стои далеч от задграничните дела. Нека местните да си решават нещата там, тъй като за тях те са важни. А ние, току-що напуснали загубената война в Афганистан, където бяхме заседнали от 20 години, постоянно се опитваме да заплашваме Русия. Винаги, когато нещо се случва, Америка винаги се опитва да се набута в най-дълбокото», недоволства Deez Nutz.

Петя Паликрушева

https://zapisnanews.info/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19937445
Постинги: 45111
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930