Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2022 17:44 - В цяла Европа се надига омраза срещу ЛГБТИ общностите
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове:
1



В цяла Европа се надига омраза срещу ЛГБТИ общностите

от Jamie Holcomb | EURACTIV.com


image

Участниците развяват знамена на дъгата по време на годишния прайд в Париж, Франция, 26 юни 2021 г. [EPA-EFE/IAN LANGSDON]

   

Анти-ЛГБТИ реториката нараства в цяла Европа, според доклад, публикуван във вторник (15 февруари) от групата за застъпничество ILGA-Europe. В същото време цифрите показват, че общественото мнение към общността се е променило към положително, най-вече в Унгария.

Нарастването на насилието и омразата към тези общности се наблюдава не само в страни, където има закони срещу тях като Полша или Унгария, но и във Франция и Германия. Последните отбелязаха 39% увеличение на престъпленията от омраза срещу ЛГБТИ през 2021 г.

Докладът съдържа количествени данни, състоящи се от доклади за престъпления, проучвания на общественото мнение и свидетелства на членове на общността.

Изпълнителният директор на застъпническата група Евелин Паради приписва тревожните констатации на европейски политици, които имат интерес от разделението и фрагментацията.

„Те създават разделение между така наречените традиционни ценности и прогресивните ценности“, каза Паради.

Според нея тези политици твърдят, че ЛГБТИ общността е вредна за децата, а активисти за правата на транссексуалните се противопоставят на равенството между половете. Общественото мнение обаче изглежда не отразява подобен дискурс.

Почти три четвърти от унгарците подкрепят правото на транссексуалните хора да променят името и пола си в официални документи, докато 59% подкрепят еднополовите бракове, показва докладът. Това се случва въпреки въвеждането на законодателство миналата година, което забранява представянето или популяризирането в учебни материали на гейове и транссексуални хора пред лица под 18 години.

Пандемията от ковид допринесе за опасната ситуация за ЛГБТИ хората. Тази маргинализирана общност беше изправена пред нарастващо домашно насилие, тъй като много хора се върнаха в неприемлива домашна среда.

Неправителствените организации запълват празнините, оставени от правителствата, за да подкрепят общността.

„Това не е добро място, ако сте изправени срещу силна политическа реакция“, коментира Паради.

Тя отбелязва, че работата на ЛГБТИ организациите през годините, заедно с подкрепящи на общността сдружения, са помогнали за промяна на общественото възприятие. Политиките на институционално ниво на ЕС също са работили за облекчаване на системното потисничество.

Макар че тя признава, че отговорът „никога не е достатъчен“, Паради все още вярва, че стратегията на Европейската комисия за ЛГБТИ, която има за цел да насърчава безопасността и приобщаването, е стъпка в правилната посока.

„Видяхме как отговорът от институциите на ЕС е толкова ясен и смел, какъвто е повече от десетилетие“, каза Паради.

Стратегията включва повишаване на защитата срещу дискриминация въз основа на сексуалност или полова идентичност, укрепване на законите срещу речта на омразата и престъпленията от омраза и защита на семейните връзки на тези хора в страните от ЕС.


***КАТО СИ ПОМИСЛЯ,ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ГНУСНА ПЕДЕРАСТИЯ Е СЪЗДАДЕНА НЕ ОТ РОДИТЕЛ 1 И 2,А ОТ МАЙКИ И БАЩИ....Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19936101
Постинги: 45108
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930