Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2022 16:32 - Киро може да е прост, но на измамите е цар! Отмъкна депутатка на Копейкин, при това на смешна цена
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 68 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Киро може да е прост, но на измамите е цар! Отмъкна депутатка на Копейкин, при това на смешна цена 03.07.2022

Двусмислен пост във Фейсбук публикува депутатът от „Възраждане“ Цвета Галунова. Ето какво сподели тя в социалната мрежа:

 

„България трябва да е в ръцете на този, който я обича, а не на този, който е готов да я раздели! Защо с всеки нов „спасител“ и „носител на промяната“ получаваме още от същото?

 Защото е прогнила концепцията в политиката. Вероятно политическите партии трябва да спрат да се наричат такива, защото корена на думата „партия“ е „парт“, „part“, което означава част, произлиза от идеята за разделението, а не за обединението. Понякога, за да прогледнеш, трябва да смениш гледната точка.

Мили хора, има предостатъчно критерии, по които можем да се групираме на разнополюсни лагери, сред които да внесем напрежение между групите и да им подаваме причини да се противопоставят една на друга. Това, дори на някои лидери да им се струва лесно, не е работещо. И това е доказано в историята.

Всички сме уморени от влагането на енергия и липсата на резултат. А това е така, защото всяка политическа организация прецизно чертае с дебел маркер своите червени прави линии, което от една страна е добре, защото определя пред своите избиратели посоката, но в природата идеално прави линии няма. Политиката е дипломация, изчакване на подходящия момент, компромиси, адаптиране, мисъл за народа, мисъл за държавата.

Соломон разбира коя е истинската майка на детето, когато предлага то да бъде разделено на две, и тогава истинската му майка, водена от чувство на любов, отстъпва, за да съхрани живота на своята рожба.

 Изкуството е да градиш мостове там, където другите чертаят само разделителни линии!

Снимката е направена преди два дни, обсъждайки едното от предложенията ми за подпомагане на музеите, опитвайки се да градя мостове в името на българската култура. За сведение само БСП и Възраждане го подкрепиха в цялост. Имаше 6-да от ПП, 5-да от ГЕРБ, 2-да от ДБ, 1-да от ИТН. От общо 223 гласували, 51 бяха „за“.

Аз се радвам, че все пак почти във всяка една група е имало народен представител, който е гласувал „за“ българската култура.

Подчертавам, че другото предложение за музеите на общинска субсидия мина единодушно. И сега гласуваните 5,5 милиона за малките музеи в Свищов, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Брацигово, Попово и останалите 45 от тях ще бъдат разделени за музейното дело в по-малките населени места.“

Отговорът ѝ идва като реакция на слухове, че тя може да е следващата, която ще напусне партията на „Възраждане“, след като това вече направи Елена Гунчева. Поводът да се завърти тази теория, както в интернет пространството, така и в кулоарите на парламента са колажи, на които тя седи до Гунчева. Те фигурират с надпис „единствените неподкупни и свободомислещи“, пише сайта Актуално, като в публикацията се подчертава, че тя е отказала официален коментар пред журналисти на медиата.

Впечатление е направило и поведението на депутатката, която стои в парламента отделена от своите съпартийци от „Възраждане“ и все по-често може да бъде видяна до стаята на т.нар. „отцепници“.

 Все пак по-късно пред журналисти тя е признала, че се е срещала с Кирил Петков. По думите ѝ тя е била във връзка със законопроекта за българската музика.

„След това с темата за РПУ-ата, по която аз работя. Затварят две РПУ-ата в моя район. След това направих среща с Бойко Рашков. Разговарям с всеки един, с когото имам теми, които да обсъждам“, допълва тя .

Informiran.net!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19906573
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930