Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2022 17:22 - Русия: Географията на операцията в Украйна се променя
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове:
0



image Русия: Географията на операцията в Украйна се променя 14.08.2022

Причината са доставките на далекобойни западни оръжия

Вашингтон все повече се превръща в страна в конфликта

САЩ да принудят Зеленски да преговаря

Продължаващите доставки на далекобойно оръжие за Киев водят да промяна на задачите на руската специална операция в Украйна и до разширяване на нейната география. САЩ все повече се превръщат в страна в конфликта, а за да избегне поражение, Вашингтон е по-добре да принуди украинския президент Володимир Зеленски да седне на масата за преговори.

 

Това заяви в интервю за ТАСС Александър Дарчиев – директор на департамента за Северна Америка в руското Министерство на външните работи.

“Що се отнася до връзката между масираните доставки от страна на Запада на въоръжение за Киев и сроковете на специалната операция в Украйна, то тя бе ясно обозначена от външния министър Сергей Лавров. Снабдяването на Украйна с далекобойни оръжейни системи води до това, че географските задачи на специаланта операция ще се придвижват по-надалеч”, посочи Дарчиев.

“Русия не може да допусне на оставащата украинска територия да се намират въоръжения, които представляват пряка заплаха за нашата страна, за Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) и за освободените райони (в Украйна)”, обясни дипломатът.

Преди почти месец Лавров заяви, че целите на Русия вече не са само ДНР и ЛНР, а и Херсонска, и Запорожка област, както и други региони в Украйна. като причина тогава той също посочи продължаващите доставки на западно оръжие за режима в Киев.

В интервюто за ТАСС Дарчиев посочи, че влиянието на САЩ върху Киев е достигнало такива мащаби, че Вашингтон все повече се превръща в страна в конфликта в Украйна. “Степента на влияние на Вашингтон върху Киев превишава всички мислими граници. Освен мащабната военна и финансова помощ, а също и моралната подкрепа за режима на Зеленски, американците все повече стават непосредствена страна в конфликта”, обясни Дарчиев.

Той допълни, че преди нанасянето на удари с американски системи HIMARS украинските военни се консултират със “своите куратори”. “Излиза, че смъртоносните обстрели на населението в ДНР, ЛНР и на другите освободени територии на Украйна се случват най-малкото с одобрението на американските центрове за взимане на решения”, отбеляза Дарчиев. И допълни, че в такава обстановка да се разговаря с Вашингтон по “украинските въпроси е проблематично”.

Според Дарчиев “най-доброто решение за Вашингтон, за да избегне унизително поражение, както неотдавна се случи в Афганистан, е да принуди Зеленски да прекрати безсмислената съпротива и да се върне, докато не е късно, на масата за преговори”. Дарчиев подчерта, че би било добре да се чуе предупреждението на Лавров, че доставките на западни оръжия само удължават агонията на режима в Киев и конфликта и увеличават жертвите.

 Informiran.net!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19869693
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930