Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2023 17:13 - Соледар е превзет, печален край за Киевската, сатрапска, античовешка хунта
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 138 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Соледар е превзет, печален край за Киевската, сатрапска, античовешка хунта 07.01.2023
Украински войник: „Градът пада много бързо – трябва да се измъкнем живи“

Соледар е превзет, край на украинската съпротива в района. Сривът на украинската отбрана в Соледар е пълен и необратим, както показват първите данни. Силите на Вагнер контролират целия град, като украинците са изтикани в малко северно предградие.

 

Десетки видеа в социалните мрежи и платформите за споделяне показват масово предаване на украинските сили на руската армия. Загубите на ВСУ са много сериозни.

За съжаление на Киевската хунта, Соледар приключи. Битката беше загубена. С разпробиването на защитната линия преди агломерацията Славянск-Краматорск се очаква в следващите дни да паднат всички селища от защитния вал в района – от Северск и Бахмут до Авдеевка и Константиновка.

Никой не разбра защо украинското командване не прие щедрото руско предложение от вчера за 36-часово прекратяване на огъня. Ако Киев беше приел хуманната руска ръка, щеше да спаси хиляди свои войници, като ги изведе от града използвайки затишието. Голяма грешка. Сигурно руснаците са си давали прекрасно сметка как ще се развият събитията и са им хвърлили спасителен пояс. Но Зеленски и хората му отказаха да се възползваха от него.

Днес руските и съюзническите сили преминаха буквално на марш разстояние от 3,5 км в Соледар, тръгвайки от жп гара Деконская до входовете на солните мини в центъра на града.

Руски военни източници изчисляват, че Соледар ще бъде напълно прочистен в оставащите два дни до края на седмицата, а Бахмут ще падне в рамките на следващите седмица-две.

Руските обмисля варианта входовете и изходите на мините да бъдат запечатани с цимент и да бъдат охранявани 24 часа от дронове и войници, докато блокираните вътре хиляди украински войници не решат да се предадат.

Този път руското командване не смята да повтаря стратегията си от катакомбите под завод „Азовстал“ в Мариупол, за да не губи ценно време и живота на войниците си в безсмислени битки.

Соледар е стратегически много важен град. С падането му, се срутва като плочки от домино цялата отбранителна линия на ВСУ в Донбас. В града има подземна крепост – мините на предприятието „Артьомсол“.

Тази фабрика има пет мини, които са свързани с тунели, железопътни линии и подземни пътища. Мините достигат дълбочина до 280 метра, а на места ширината на проходите достига 17 метра.

След началото на войната в Донбас през 2014 г. в кампанията по подготовката на Киевския режим за бъдеща война с Русия частите на въоръжените сили на Украйна модернизираха подземната комуникационна система. Те превърнаха мините в истинска крепост: оборудваха вътре складове, казарми и дори платформи за оборудване. Освен това са осеяли входовете на галериите с експлозиви и мини.

В същото време дълбочината и разклоненията на мините практически не позволява унищожаването им откъм повърхността.

Видео от центъра на Соледар. Видеото е от 18 часа на 06.01.22. Към момента градът вече е напълно обкръжен и се прочиства от руските сили: https://www.informiran.net



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846019
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930