Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2023 18:10 - В ЛНР откриха база на ВСУ обучаваща деца на 12 години в извършване на диверсии
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 52 Коментари: 0 Гласове:
0



В ЛНР откриха база на ВСУ обучаваща деца на 12 години в извършване на диверсии 09.01.2023 14:02

В ЛНР е открита база, където украинските военни (ВСУ) и чуждестранни инструктори са обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа и диверсионна дейност като част от «военно-патриотична игра». Промиване на мозъци и обучение в основите на тероризма. Деца! Дванадесет годишни деца са обучавани как да пълнят кукли и детски плюшени мечета с взривни устройства, които е трябвало да подхърлят на определени места…
В почивния лагер „Горска приказка“ в Пурдовка в освободения Северодонецк ВСУ са провеждали специални военно-патриотични игри. На територията на лагера е открита програмата «Сокiл» («Джура») която беше одобрена от Министерството на образованието на Украйна.

image

Украински военнослужещи и чуждестранни инструктори
в рамките на военно-патриотична игра на територията на един от детските оздравителни лагери в района на освободения Северодонецк, Луганска Народна Република, са обучавали деца на основите на диверсионната дейност. Информацията съобщи пред журналисти военнослужеща от Втори армейски корпус ЛНР.

По-рано беше съобщено, че офицери от руските специални служби са открили кукли в апартамента на основателя на северодонецката клетка на един от украинските детски военно-патриотични клубове, от които децата са били обучавани да правят импровизирани взривни устройства, както и инструкции за тяхното производство . „В село Пурдовка, Северодонецка област, на територията на лагера „Лесная сказка“, децата се обучавали по военно-патриотично възпитание, провеждали са военно-патриотични игри под ръководството на инструктори от въоръжените сили на Украйна и чуждестранни инструктори“,

«В сайта на тази военно-патриотична игра можете да видите всички официални документи, в които ясно пише, че те воюват с Русия. Ето програмата им, тя е официално одобрена.

И са описали очакваният резултат: видове тактико-технически действия на терен, в това число малки диверсионно-разузнавателни групи. Е, как може да има такова указание в патриотичните игри“,.
На територията на базата- лагер е открита и манекен, на който деца се обучават да работят със самоделни взривни устройства.

«Тук са се намирали и инструктори по мини-взривно дело.И са обучавали 12 годишни украински деца как да взривяват.

Най-страшното е, че тези чуждестранни инструктори промиват мозъците на деца, насаждайки им идеи на ненавист, подлост, предателство…САЩ заявиха: война до последния украинец и действат безбожно в това направление.
Продължаваме да следим темата. Още подробности ще станат известни в хода на специалната военна операция.
Следователите на Следствения комитет на Руската Федерация проучват данни за базата в ЛНР, където украински инструктори са обучавали деца- диверсанти.

„Следователите на СК Русия ще разследват факта на поредната провокация на украинските националисти, както и други престъпления на киевския режим… На тези факти ще бъде дадена наказателноправна оценка“, се казва в доклада.
https://zapisnanews.info




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19847156
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930