Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2023 18:10 - “При толкова добър PR за какво ти е режисьор”. Мрежата се гаври с „пиарката“ Велислава К.
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове:
0



“При толкова добър PR за какво ти е режисьор”. Мрежата се гаври с „пиарката“ Велислава К.


  “Пиарка да напусне театър, цитирайки "Еклисиаст", е като работник по чистотата да напусне общината, цитирайки Омар Хайам - радваш се, че го знае, но не виждаш причина да го цитира”

    image image          

Александър Морфов беше дисциплинарно уволнен от Народния театър, съобщи във вторник съпругата на режисьора – актрисата Рени Врангова. Малко преди това пиарката на театъра – Велислава Кръстева – съобщи в своя Фейсбук профил, цитирайки Библията, че се оттегля от поста си.

Разбира се, не закъсняха реакциите на различни потребители в социалните мрежи – част от тях бивши депутати, други – актьори, почитатели, пиари и най-общо – хора с гражданска позиция.

“При толкова добър PR за какво ти е режисьор?”, попита бившият депутат от “Продължаваме промяната” и рап изпълнител Ицо Хазарта.

 

“Пиарка да напусне театър, цитирайки „Еклисиаст“, е като работник по чистотата да напусне общината, цитирайки Омар Хайам – радваш се, че го знае, но не виждаш причина да го цитира”, иронизира ситуацията журналистът и водещ на “Дребният шрифт” по Дарик радио Явор Сидеров.

 

 “Къде сте? Хъшове? Герои? Някакъв чиновник, назначен за директорче на Народния театър, се разправил с Александър Морфов. Дисциплинарно го уволнил. Че ако Александър Морфов е дисциплиниран, то ще бъде ли Морфов? Хах… Та, чиновникът уволнил  Морфов. Защото в чиновническото си съзнание няма идея какво друго да направи. Ок, добре. Уволнил го. Хубаво. Ще си потъне в забрава. Но не затова ми е думата. А къде са артистите? Къде сте? Хъшове? Герои?”, попита реторично пиар експертът Любомир Аламанов.

 

“Дисциплинарното уволнение на Морфов от Народния театър не е просто скандално, то е безпрецедентен политически ботуш срещу свободата на всички ни. Защото културата е един от стълбовете на тази свобода. Най-висшата”, реагира Кремена Кунева, бивш депутат от “Демократична България”.

 

“Александър Морфов е един от последните истински революционери. Някога революционерите са били разстрелвани. Сега биват уволнявани дисциплинарно”, написа писателят и поет Росен Карамфилов.

 

Да уволниш Морфов от Народния театър е като да захвърлиш българското знаме на плажа в Росенец. Не е неприемливо. Кощунство е!”, коментира бившата депутатка от “Демократична България” Стела Николова.

 

И още от коментарите:

 

 ...

   

Какво се случи в Народния театър?

Конфликтът в Народния театър тресе публичното пространство вече от 4 месеца, след като вратата на Велислава Кръстева осъмна надраскана с надписи „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“ след представлението на „Хъшове“ на 29 октомври. Кръстева е бивш пиар на ДПС.

Впоследствие Александър Морфов обяви, че той е авторът им, възмутен от демонстрираните политически обвързаности от страна на пиарката, която придружаваше почетния председател на ДПС до урните по време на изборите.Конфликтът раздели първата ни трупа.

По-голяма част от актьорите подкрепиха новия си директор, който на няколко пъти бе посочван от предишния служебен министър на културата Велислав Минеков като заслужаващ крайна дисциплинарна мярка заради политическото според него назначение на Кръстева, за непредоставяне на документация за външни фирми, с които Народният театър работи, и т.н. Те направиха подписка в подкрепа на Василев, поискаха оставката на Минеков и дори се обърнаха към президента Румен Радев, за да го призоват да бъде медиатор в конфликта.

По-късно проф. Минеков се оказа единственият сменен министър в новия служебен кабинет.

Друга група от театъра, начело с Валери Йорданов, Албена Колева и още артисти, неучастващи в подписката на колегите си обаче застанаха твърдо в защита на Морфов – доказан режисьор от международна величина.
https://mignews.info/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846068
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930