Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2023 17:27 - Костадинов: Македония е кръвна част от нашия народ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове:
0



Костадинов: Македония е кръвна част от нашия народ

image
  • Автор: Костадин Костадинов, "Възраждане"
  • 25 Март 2023

„Възраждане” ще води България към мястото, което заслужава, и което е имала! Бъдещето на България е да бъде голяма, силна, просперираща държава с умно, образовано и богато население! Богато както на доходи, така и на знания!“, каза Костадин Костадинов в предаването „Беновска пита“ по Радио К2, където беше гост тази сутрин. 

 

В интервюто бяха коментирани още отношенията на страната ни със Северна Македония. 

„България има една съвсем възможна геополитическа перспектива за следващите няколко десетилетия за обединение с другата българска държава Македония! Ние много пъти сме го казвали това.“, коментира Костадинов. 

Той добави още, че в България няма антимакедонско говорене, защото никой не възприема Македония като заплаха. 
„Затова и няма настроения за отцепване, македонско малцинство. Има няколкостотин души, главно пенсионери, повлияни от старата сръбска пропаганда преди 1989 г. Но в Македония не е така. Там, според най-различни данни, включително наши, включително данни на международни организации, около 40% от населението изпитва положителни чувства към България. И тук идва въпросът защо тогава тяхната държава прави антибългарска политика? Веднага отговарям на хората, които си задават този парадоксален въпрос с друг парадоксален въпрос – защо 80% от населението ни симпатизира на Русия, а същевременно държавата ни води брутална антируска политика и непрекъснато нашите медии „храчат“ по Русия? Ами защото България е контролирана държава, както и Македония е контролирана държава! Тук ни контролират американците, а там също американците, но и сръбските тайни служби.“, категоричен бе Костадинов.

 

Костадинов сподели още, че не вярва, че българите ще бъдат записани в конституцията на Македония, защото няма такова мнозинство в парламента в Скопие.

„Сред голяма част от местното население в Македония има настроения, които са в полза на България. Ако в Македония нямаше пробългарски чувства, нямаше да има и антибългарска истерия! В момента македонската държава иска България да признае македонско малцинство. Същевременно се правят провокации, откри се така наречен клуб на македонци в Благоевград. Да сте видели някаква антимакедонска истерия в българското общество? Да сте видели български правителства да провеждат антимакедонска кампания? Да сте видели антимакедонско говорене от българските политически партии? Ние многократно сме заявявали едно простичко нещо – искаме нашите сънародници в Македония да имат правата, които са им гарантирани от конституцията, от международните договори и правни норми. Тъй като виждаме заплаха от страна на македонската държава, никой по никакъв начин у нас не си е позволявал антимакедонска реторика. Никога! Ние обичаме Македония, Македония е част от България, част от нашата култура и история! Тя е кръвна част от нашия народ.“, каза още Костадинов в предаването. 

 

 

Българските граждани могат да дадат доверието си на  „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

Избери свободата! Х Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

https://glasove.com

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846976
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930