Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2023 16:46 - Мъжът на починалата родилка към медиците в Русе: Защо спите по време на работа?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 50 Коментари: 0 Гласове:
0



Мъжът на починалата родилка към медиците в Русе: Защо спите по време на работа?


Как разбрахте, че Ивелина е умряла от белодробна емболия, след като не е извършена проверка?, пита Мартин Симеонов

  13:13 - 26 Май 2023 2259         image image Автор: Lupa.bg    

Протест заради смъртта на 29-годишната родилка Ивелина Маринова се състоя пред АГ-комплекса в болница „Канев“ в Русе. Жената почина часове след раждането на второто си дете. 

Ивелина е трябвало да роди по естествен път, но заради усложнения се е наложило секцио. В чатове до семейството си се е оплакала, че много я боли, а никой не й обръща внимание. „Аз вече събудих и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката“, пише в едно от съобщенията.

Медицинското заключение за смъртта е белодробна емболия.  „Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах – как така го решихте това нещо, след както нямам документ от аутопсията“, казва съпругът Мартин Симеонов.

„Всички сме много потресени и си задаваме въпроса трябва ли да се притесняваме за нашите деца. Може ли такова нещо, нямаме думи да изразим мъката“, сподели Антоанета Атанасова, колежка на родилката.

„Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е, насила този живот да бъде отнет и тези деца да растат без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец. Заради това, че някой е спал“, каза организаторът на протеста Елица Димитрова, която е близка на семейството.

Близките потърсиха отговори от ръководството на лечебното заведение и директора Иван Иванов.

“Имаме доказателства, че вашите служителки спят по време, когато родилката има страшни болки, а тя в момента вашата служителка хърка“, заяви афектиран свекърът Георги Симеонов.

Директорът на болницата обясни, че в момента върви вътрешна проверка по случая. "Роднините искаха тялото на жената, но ние държахме на аутопсия, за да знаем със сигурност какво се е случило", обясни директорът на болницата.  

Резултатите ще излязат до 25 дни, но ние ще направим всичко възможно да станат по-скоро готови, увери болничният шеф. Погребението на младата жена ще бъде утре.

 

Прокуратурата в Русе се самосезира по публикации в медиите за смъртта на родилката. Образувана е прокурорска преписка за причиняване на смърт на друго лице, поради немарливо изпълнение на служебните си задължения.

Ще бъдат разпитани всички хора, които имат отношение към случая. Ще се изиска цялата документация от лечебното заведение и ще се назначи експертиза за установяване на причините за настъпване на смъртта на 29-годишната жена.
https://lupa.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19912814
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930