Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2023 16:40 - ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И БОРБАТА НА САЩ СРЕЩУ НЕЯ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 87 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И БОРБАТА НА САЩ СРЕЩУ НЕЯ

image Lacho 13:08 | 31 май 23 4368  

 

Висш чиновник в Държавния департамент на САЩ пристига тук, за да засили, според официалното съобщение, подкрепата за инициативите за борба с дезинформацията. Според неофициални тълкувания Джеймс Рубин идвал утре, за да дърпа ушите на дисидентите в ГЕРБ и да ги кара да подкрепят правителството на ПП/ДБ.

Ние, разбира се, не смеем да си представим, че може да има цели, различни от официалните и поради това не вярваме на злите езици. Затова приветстваме посещението като много навременно и особено необходимо. За да сме полезни в борбата с дезинформацията, искаме да запознаем г-н Рубин с някои особености на българската политическа действителност. 

 

 

Дезинформираността е мека форма на лъжата и разновидност на измамата. Тя е една от основните характеристики на нашето общество. Прилага се, за да не може почти никой да знае какво става. Лъже се нашироко. Ако за хората може да се съмняваме, за повечето политици нямаме колебание. Те лъжат така, както дишат - редовно, упорито и напоително. Лъжат, че бранят обществения интерес, а мамят и крадат постоянно. Обясняват, например, че строежът на магистралата от Х до У струва един милиард, докато той излиза 700 милиона. Разликата от 300 милиона е открадната. Ето дезинформация, която прикрива и ред други престъпления. Ако Кирил Петков не беше скрил, че е канадски гражданин, нямаше да стане министър-председател и България щеше да е много по-добре. Ето пример за зловещите последици на дезинформацията в публичната среда. Същият ефект се получава и когато решения и действия на властите се прикриват, премълчават или изопачават. Дезинформация струи от почти всички медии. Там се умножават и обличат в достоверност партийните и правителствените лъжи. Когато се наемат да защитават една фалшива теза, тези медии не оставят пролука за мнения, които могат да я оборят. 

Добре е да се има предвид, че най-изпечените лъжци се саморекламират като довереници на американското посолство. Те парадират, че се ползват с благосклонността на дипломатите, че получават изпреварващо информиране и са предани изразители на американските интереси. 

Ще бъдем особено признателни, ако г-н Рубин помогне за успешната борба с дезинформацията и убеди събеседниците си във вредата от нея за развитието на страната.

Васил Василев 
https://svobodnoslovo.eu/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19932243
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930