Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 16:59 - Човек на ДПС става служебен премиер?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 31 Коментари: 0 Гласове:
0



Човек на ДПС става служебен премиер?


  Горица Кожарева е съпруга на члена на ВВС Михаил Кожарев. Дамата е протежирана от депутати от движението


    image image           Свързани новини Бившият шеф на Сметната палата: ДПС ме уволни заради одит на КТБ   ДПС пак подкрепи ГЕРБ. Този път за Сметната палата   Задава се служебен кабинет на Румен Радев: Кои са вариантите за премиер?  

Зам.-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожаревa е вероятният служебен премиер. Тя остана единственият възможен вариант от „домовата книга“ на президента Румен Радев заради нескопосаните промеkи в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Според промените в основния закон опциите пред държавния глава са 10, но от тях две вече са изключени – омбудсманът Диана Ковачева, която бе избрана за съдия в Страсбург и заместничката й Елена Чернева-Маркова, чиято оставка бе гласувана вече от парламента. Така възможностите пред държавния глава са председателят на Народното събрание Росен Желязков, управителят на БНБ Димитър Радев, подуправителите Андрей Гюров, Петър Чобанов и Радослав Миленков, председателят на Сметната палата Димитър Главчев и заместниците му Горица Кожарева и Тошко Тодоров. Междувременно обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма да позволи Желязков да бъде назначен за служебен премиер.

Проблемът пред президента обаче е, че Горица Кожарева е тясно свързана с ДПС. Съпругът й е бившият прокурор и бивш член на ВСС Михаил Кожарев, който беше сред публичните поддръжници на Иван Гешев. Кожарев се счита са личен избор на Ахмед Доган и Делян Пеевски във съдебния орган.

Миналата година стана ясно и че самата Горица Кожарева поддържа близки конкакти с върхушката на ДПС. По време на преврата срещу бившия председател на Сметната палата Цветан Цветков, дамата многократно се е срещала с депутата от ДПС Рамадан Аталай. Последният пък е имал личен интерес от смяната на Цветков заради одитен доклад за хасковската община Минерални бани, която уличава него и кмета Мюмюн Искендер в множество закононарушения.

image

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19929826
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930