Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 14:26 - Световните учени признаха, че гръцката цивилизация Е ИЗМИСЛЕНА Автор: kostas
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове:
1 
Ние сме създадени да бъдем горди хора, които разпространяват светлината и доброто, не

жалки и хленчещи просяци. Дълго време недобросъвестни личности промиваха съзнанието ни и ни внушаваха, че не струваме нищо, че други трябва да ни управляват. Този процес продължава и днес, дали ще спре зависи само от нас.

Ние избираме дали да се предадем или да се борим до края. Ние избираме дали да покажем
image най-доброто от себе си или да се предадем на порока. Ние избираме дали да живеем като българи или да сме само сянка на дедите си. Съдбата на човека зависи от неговия избор...

Ако повечето българи се стремят да са силни, горди и добри, нашата съдба няма да се промени?
Павел Серафимов - SPAROTOK

Процъфтяващото общество на елините, древните гръцки монети и изобщо цялата древногръцка история е фалш! Това разкриха група от водещи историци на Нешънъл Джиографик по време на световна конференция, като публично признаха, че са измислили цялата гръцка цивилизация. Всъщност много преди това историци от различни народности прокрадваха идеята за изфалшифицираната история на древна Гърция, като предоставяха различни доказателства в полза на тезата си.

http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/

 

Така наречената класическа история е пакет от забъркани лъжи за времето преди 16-ти век. Световната история, която учим днес, е изцяло фалшифицирана през 16-18 век от италианските "учени" облечени в бели и черни роби - "хуманистите" на човечеството през 14 и 15 век. Корпорациите на Петрарка и Данте, Брациолини и Макавели, Джиото, Да Винчи и Микеланджело не само създадоха гениално творби платени от Римския Папа тоест Медичите, но създадоха масова продукция от фрески, "древни" ръкописи и статуи, които са били търсени от богати клиенти в Англия, Франция, германия и Русия.„Щом не е имало гръцка цивилизация по нашите земи, какво е имало?!! И какво сме били българите!”?


Учените в Оксфорд са си измислили историята на "Древен Рим и Гърция" - в повечето случаи от средновековни италиански източници. Великата революция вече е станала и Британската империя отчаяно се е нуждаела от велики праотци като римляните. Френската интелигенция твърди, че е направила известната си република по "Римски" модел.

Но защо им е било да измислят цяла цивилизация? Оказва се, че група учени през периода 1971 и 1974 г. работили денонощно за създаването на цяла древна история на елините. Това се налагало, заради т.нар. тогава „тъмен период” – през 800-те години преди Христа, когато историците нямали никакви сведения. За да попълнят „дупката”, те решили да си измислят гръцката цивилизация.И така се започва фалшифициране на документи, създаването на древни монети. Създава се
image цяла история отпреди 2000 години. Класическите гръцки и римски книги, които ние познаваме, всъщност не са писани от елините, а от Бенедитски монаси, и то през 15-16 век.

„Избрахме Гърция, защото решихме, че никой никога не би посетил тази страна, за да провери истината”, разказва Емили Уайтмън, участвала в проекта за създаване на гръцка цивилизация.

„Някога виждали ли сте това място?! Истинска дупка! Това е бунище. Това е като яма, в която гъмжи от котки”, описала Уаймън древна Гърция.

„Цялата древногръцка архитектура се основава на сгради във Вашингтон, окръг Колумбия, включително и една банка от отсрещната страна на кафенето. Именно в него се срещнаха учените, за да подпомогнат идеята за древногръцка митология или каквото е там”, спомня си Емили Уайтмън.

Думите й са шокиращи и за самите гърци, които започват да се съмняват кои са всъщност. И ако има дори капка истина в това – тогава кои сме ние?!Групата призна, че идеята за софистицирано, процъфтяващо общество в Гърция преди 2000 години е абсолютна фикция, създадена от две дузини историци, антрополози и класици, които са работели без прекъсване между 1971 и 1974 да фалшифицират "Гръцки" документи и факти....Според Хейделбъри идеята да се измисли цяла фалшива цивилизация е дошла, когато учените открили, че всъщност не знаят какво е станало в Европа през 800-те години преди Христос.....


Jean Hardouin:
http://www.museumofhoaxes.com/hardouin.html


Джийн Хардоун (1646-1729) е бил класик. През 1685 то е публикувал натуралната история на Плиний.... Според Хардоун повечето класически Римски и Гръцки книги не са направени от Римляните от Гърците а от Бенедитски монаси през средните векове. Той също твърди, че всички намерени монети са фалшифицирани.

И още един автор, който сега не мога да намеря в мрежата, твърди, че гърците са измислени по времето на ренесанса в Италия, защото било "модно" и кич за влиятелните семейства да показват неща, донесени с кораби от древността.

И още един израелски автор, който препокрива историята и доказва, че няма как гръцката
imageцивилизация да е съществувала, защото след египтяните на Балканите са били веднага римляните.

Както и екипа на Гери Каспаров и Фоменко, които доказват, че историята е фалшифицирана използвайки сложни изчисления и астрономически доказателства: http://www.new-tradition.org/

Професор Фоменко:
http://www.bookmasters.com/marktplc/01098.htm"Дали събития или ери като разпъването на Христос, Римската Империя, Мрачните векове и ренесанса всъщност не са се случили в различен хронологичен ред от този, на който са ни учили? Може би историята на цивилизациите е много по-къса и съвсем различна от това, което предполагаме, независимо, че хомо-сапиенс съществува от 150,000 години и възрастта на Земята е 4.5 билиона години. Сигурно никой не ви е казал, че никой писмен факт, който е доказан, НЕ Е ПО-СТАР ОТ 11-ТИ ВЕК!"Според Херодот по-раншното име на Гърция било Пеласгия.”
Христо М. Данов - „Христоматия по история на стария свят” (ДИ „ Наука и изкуство", София, 1976 г.). Херодот-ІІ-56

Нямало е спор и сред древногръцките автори - те разказват, че когато гръцкото племе пристига тук, то заварва "пеласгите" и попада в техния свят. Това е един свят от родствени народи на Балканите и Анатолия, с развита цивилизация и култура, които очароват и грабват гръцките пришълци. До такава степен, че гърците пожелават повече от всичко да ги притежават - и да направят местната култура своя. Те добиват фикс-идея - да усвоят тази цивилизация и буквално да я откраднат от местните жители.
Започват с възхищение от "пеласгите" и ги наричат "богоподобни", заради всичко, което виждат у тях. Дори в гръцката митология им "дават" най-благородния произход - от "Пеласг - син на самия Зевс". Но когато усвояват местната култура, те вече искат да я направят само своя и да заличат всеки спомен, че някога не е била тяхна. Ревността им срещу местното население стига до там, че тези, на които по-рано са казвали "богоподобни", по-късно започват да наричат "траки" - в гръцкия език обидна дума - буквално "варвари", "диваци", "чужденци", "неелини". И им отричат правото да имат каквото и да е общо с т.нар. "елинска култура":

Географът Страбон: „Пелопонес преди да дойдат елините бил населяван от варвари. Но също цяла Гърция била някога населена с варвари, ако човек сам съди по преданията."


Многобройни са свидетелствата, че тези родствени пред-гръцки народи, са същите, които обитават Балканите и Мала Азия и днес и се наричат българи, сърби, хървати, "македонци", а също и "румънци", дори "турци" (в голямата им част). Това се опитват да скрият още от древността гръцките пришълци - като отричат правото на местните народи над културата им, те стигат дотам да им отричат и правото върху собствената им земя. Тази гръцка идея - да се преправи историята - достига пълната си сила в Ромейската империя, когато в нея се налагат гърците.
..."

ЦЯЛАТА СТАТИЯ: Школата на фалшификаторите - лъжи и преработка на Балканската история
http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2732:2013-08-02-16-23-29&catid=141:2013-08-13-07-02-31&Itemid=213

 

В книгата "Поучения за войника гражданин" http://kutlovica.com/detail.php?id_prod=8198

публикувана преди втората световна война пише, че няма македонци, няма славяни - има само българи. В книгата няма древна история на Гърция - има само древна история на България на три морета - тоест Гърция не съществуваше.


В тази книга БЪЛГАРИЯ СИ БЕШЕ НА БАЛКАНИТЕ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА!
image


Всички "гръцки" автори са всъщност западноевропейци, като на всички са им открили текстовете в периода след 11-ти- 12-ти век. Почти всички са пълни с политическа пропаганда от преди не повече от 1000 години. Региона на Блаканите, Мала Азия и близкия изток включително Египет са били слабо населени и с примитивна култура, например египетските Йероглифи и папируси почват да се появяват в Еврота едва след завземането на тази пустиня от корсиканеца. Пирамидите и другите древни останки са от стари неизвестни цивилизации. Дори и Ерусалим не е където го сочат, до 18-ти век се е смятало че е на дъното на морето, потопен от гнева на Бога, но учените го изкарват от дъното и го слагат едва в самия край на 18-ти век в източното средиземноморие, преди това някои политици, например Петър 1 и обкръжение са смятали че Ерусалим и Констанопол са едно и също място.

В книгите си "Тракийското писмо ДЕКОДИРАНО- 1-2 и 3" Д-р Стефан Гайд доказва, че египетските писмени знаци са донесени в Египет от траките.


Други известни учени доказаха, че библейският потоп е сриването на Босфора и превръщането на Черно море в море, при което започва великото преселение на народите на запад - Туата-де Дана и Фир Болгс, изток - Балгх(ите) до Афганистан и юг - доказано генетично и сега писмено от Стефан Гайдарски.


Интересно е твърдението, че Горен Египет е бил всъщност Балканите, както и че първата столица на римската империя е била Александрия. Вярвам също на твърдението, че Богинята Бастет е пожелала да бъде погребана в "Горен Египет" - Странджа, защото е родена там.


В същото време истинските гърци са генетично етиопци, но на територията на Гърция са останали местно население, което точно има същите традиции като нас, тачи Орфей и нашите традиции и са генетично близки с нас (както и в северна Турция).


В Египет са били на почит нубийските и етиопските наемници, което обяснява защо са преселили толкова много от тях по нашите земи. Имам чувството, че така наречените дорийски гърци обаче са по-скоро араби. Не знам.


Гърците например са взаимствали  Боговете от Египет: Зевс-Амон, Аполон-Хорус
"Те също ми казаха, че египтяните първи са въвели използването на имена на дванадесетте богове, които гърците са взели от тях, и са първите, които създават олтари и изображения и храмовете на боговете..." - "The Orders of Gods in Greece and Egypt (According to Herodotus).
http://www.artic.edu/~llivin/research/gree...gods/index.html
шаро

Лесно е да си отговорим на въпроса чии интереси защитава тезата, че гръцката цивилизация е първата в Европа и люлката на западната култура.

Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали? Да се признае фалшифицирането на европейската история ще е труден и нелек процес. Доказването на тракийската култура ще разруши напълно установените стереотипи за "величието" на Египет, Италия, Гърция, където са замесени са големи интереси и пари. Да не говорим,че репутация ще бъде „накърнена” на някои учени, върху които се крепи цялата научна парадигма.
МНЕНИЕ ОТ ФОРУМА:

По-долу пускам един мой пост от "Бг-Хистори", за икономия на време:


"Никос Петру е автор на няколко впечатляващи книги за природата и биоразнообразието на Гърция. Аз съм щастлив притежател на една от тях – солидно по размер, тегло, качество и лукс издание „Greece – the land of diversity”.
Това лято се запознах със самия Никос. Аз му показах част от Природен парк „Русенски Лом” и го заведох да снима торбогнезден синигер, а той ми даде автограф, впечатлен от красотата на Поломието.
На свой ред и аз останах доста впечатлен, след като прегледах книгата на Никос.
Тъй като изданието е претенциозно (предговорът е написан от Вселенския патриарх Вартоломей), авторът е упоменал къде точно е направил прекрасните кадри на пейзажи, растения и животни. Ще спомена някои от топонимите и хидронимите, без претенции за голяма изчерпателност:
Планини – Smolika, Koziakas в Тесалия ,Orliakas, споменатата Zagori в Епир, пак в Епир е местността Мetsovo, където расте рядък вид лилиум. През последните години много нашенски фотографи ходят редовно през зимата да снимат пеликани и розови фламинги в езерото Керкини. Предполагм всеки нашенец, който живее на юг от Балкана знае какво значи „керка” и „керки”.
В Гърция с основание се гордеят с красивата пещера Agia Paraskevi, която се намира близо до село Skotino, както и с известния си геопарк Plaka, киселите блата
от планината Ворас се намират в местността Dobro Pol. Никос е снимал прекрасен сирийски кълвач край Драма в гората Korylovos, а в планината Tzena интересни алпийски ендемични видове. Красив е пейзажът от ждрелото Ramni Bor, а авторът добросъвестно е превел значението на местността като „Straight Pine”. Красива е и река Venetos, може би реката на венетите, но също така впечатлява и остров Karpatos, планината Tzoumerka и т.н., все дълбоко "гръцки" наименования, останали от гръцката "цивилизация"."


Тези имена, които цитираш, са български, разбира се, сега леко погърчени.
Като пишеш в " Бг- Хистори", попитай Колю Петров (Никос Петру), защо все забравят отпред да пишат буквата Х-елини = Слънцепоклонници?


http://www.ydara.com


http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=19195.0
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t114261.html
http://www.razkritia.com/121112/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%8


www.ydara.com/

image

ОЩЕ НОСИМ В ГЕНИТЕ СИ МАЙСТОРСТВОТО ЗА СТРЕЛБА С ЛЪК.
ЯВОР ГЪНЧЕВ ДОКАЗА НА ПРАКТИКА, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ НЕНАДМИНАТИ.
СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ В НАДПРЕВАРА МЕЖДУ 15 НАЦИИ

Багаинът Явор Гънчев от Прабългарската школа за оцеляване “Бага-Тур” спечели златен медал от състезание по стрелба с лък. Старозагорецът грабна отличието по време на събора “Дни на предците”, който се проведе в Унгария. В стрелковата надпревара с приз е и Нина Янкова, също от “Бага-тур”, която е с бронзов медал от същата дисциплина.

В традиционния унгарски събор участват 15 нации и над 90 състезатели. За NBP.bg Явор Гънчев уточни, че може би тайната на успеха му е в това, че стреля с български рогово-сухожилен лък. Оръжието е изработено в България от българина Мариан Маньовски, по традиционна технология без никакви съвременни материали, допълни Явор. Лъкът дори при 38 градуса държ
и над 80 либри, което си е боен стандарт. Явор е направил седем от седем поредни попадения в мишените, тичешком на зиг заг между тях с препятствия и за рекордно време.
Тагове:   българи,   истина,   история,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 17634174
Постинги: 40467
Коментари: 6103
Гласове: 7124
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031