Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2013 19:37 - ПО-НАПРЕД ЛИ СМЕ ФИНАНСОВО, ВОЕННО, ТЕХНОЛОГИЧНО И АНАЛИТИЧНО ОТ ИЗРАЕЛ, ЧЕ НЕ СИ ВЪЗСТАНОВЯВАМЕ ГРАНИЧНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ? http://obshtestvo.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1525 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПО-НАПРЕД ЛИ СМЕ ФИНАНСОВО, ВОЕННО, ТЕХНОЛОГИЧНО И АНАЛИТИЧНО ОТ ИЗРАЕЛ, ЧЕ НЕ СИ ВЪЗСТАНОВЯВАМЕ ГРАНИЧНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ?  

image

Израелското правителство, начело с премиера Бенямин Нетаняху, обяви, че планира да изгради защитна стена по границата си с Йордания. Целта е да се подсигури израелския контрол по границите с бъдещата палестинска държава.

Мощните ограждения ще вървят от Мъртво море до южния израелски граф Ейлат. Тя ще е част от стратегическото присъствие на Израел в долината Йордан, независимо от яростната палестинска опозиция на изграждането й. Ограда се изгражда и по южната израелска граница с Египет.

В България постоянно се надигат гласове да не се възстановяват перфектно функциониралите стари ограждения по границата с Турция, защото не било ефикасно и хуманно (Димо Гяуров от Реформаторския блок, журналистът Александър Симов от в. Дума и други подобни). Бетонните стълбове стоят и кльоновата система, браздата и наблюдателните постове могат лесно да се възстановят. Израел е в пъти по-богат от България като държава. Израел разполага с едни от най-добрите в света военни технологии, има брилянтен анализаторски капацитет, световно разузнаване и боеспособна армия. Те са убедени, че единственото решение са стените и огражденията! По какъв друг начин може да се защити  бедна, корумпирана, деинституционализирана, без армия и сериозно разузнаване България?

От задържани на 2 ноември в София 59 нелегални емигранти от арабски произход, само на един адрес, се оказа, че 20 нямат никакви документи – никой не знае как и кога са влезли в България. Вероятно такива вече са хиляди.

Израел не приема бежанци от войната в Сирия, въпреки че за разлика от България има обща граница с нея. Израелската държава подпомага с храна бежанците в Йордания, защото от собствен опит знае много добре, че мюсюлмани не се интегрират успешно в немюсюлмански държави, колкото и пари, и усилия да се хвърлят за това. Страната има горчив опит с нелегани емигранти от Африка, които са минали незаконно границата й, и в момента са около 60 хиляди души. Те рязко увеличиха престъпността в странaта, най-вече чрез въоръжени грабежи. В момента хиляди от тях се репатрират обратно в Африка и паралелно тече изграждането на непробиваема кльонова система.

Напомняме, че в момента Турция строи бетонна стена по границата си със Сирия, защото нещата започват тотално да излизат извън контрол.

Стени или огради има в Гърция, Испания, САЩ. В тази съдбоносна ситуция България остана единствената държава между Иран и Албания, която стои беззащитно, без гранични ограждения по цялата си 274 километрова граница с Великата порта към Азия и Африка.

image

Общество.нет


Не сме за сравнение,но ДВОЙНИЯТ АРШИН  В МЕЖДУНАРОДНОТО ЕВРЕЙСКО ПРАВО....  Защо едни държави имат право на ядрено оръжие и други права,а други държави нямат!?? Ако ГИ поискат,веднага стават терористи! ЗАЩО ЕДНИ ДЪРЖАВИ НАЛАГАТ НА ДРУГИ,КАК ДА ЖИВЕЯТ? КАКВА Е ТАЗИ СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗАЩО НАСИЛИЕТО СЕ ВЕЛИЧАЕ,КАТО ПРАВО И ДЕМОКРАЦИЯ ОТ ТЕЗИ,ПО-СИЛНИТЕ?



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. ssvetozar - Има различни сили
05.11.2013 09:59
Очевидно е, че има различни сили - едната е глобалистката, която иска да няма граници, а да има всеобщо смесване. Аз не бих свързвал тези сили единствено с евреите. И има сили, които се борят за съществуването на националните държави. Очевидно в България тези национално мислещи сили са слаби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19899638
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930