Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2015 19:47 - Русия взе под пълен контрол въздушното пространство над Сирия, Турция и Израел by Светът днес ·
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Русия взе под пълен контрол въздушното пространство над Сирия, Турция и Израел 25.11.2015 

imageГлавната тема на изминалия и днешния ден, без всякакво съмнение, е сваленият от турските ВВС руски бомбардировач Су-24, част от авиогрупата на ВКС на Русия от база Хмеймим.

Светът замря в тревога след събитието, опасявайки се от жестоката реакция на Кремъл след извършената провокация. Западът спешно пусна сигнали с молба да се разбере и прости на Турция, бяха направени и опити тя да се оправдае.

imageКакто по всичко личи, това беше предварително подготвена операция. Самонадеяността на Анкара открито бе защитена от НАТО, макар и изявлението на Алианса да не бе категорично в защита на своя член.

Турското правителство в лицето на президента Ердоган се втурна да се оправдава, че уж пилотите от ВВС на Турция не са знаели, че са стреляли по руски самолет. Впрочем, дори това да е така, отговорността на Анкара по инцидента не отпада.

Макар Русия да не започна да нагнетява обстановката, нейните действия се оказаха неочаквани и достатъчно строги. Сега нито един самолет няма как да се появи във въздушното пространство в Близкия Изток, защото моментално ще бъде взет на прицел и съпроводен от руската ПВО.

За целта в северните крайбрежни води на Латакия е предислоциран ракетният крайцер “Москва”, който разпъна “въздушен чакър” над региона. Това сподели пред журналисти Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу след заседанието на Министерството.

Флагманът на Черноморския флот на Русия получи заповед да унищожава всички цели, които могат да създадат опасност за руските самолети. В база Хмеймим вече е изпратен нямащият аналог в света най-съвременен зенитно-ракетен комплекс С-400, способен да сваля дори изтребители, притежаващи технологията “стелт”.

Фактически небето над Сирия, Турция, Израел е вече под пълния контрол на руската ПВО. Това изплаши Ердоган и той заявяви, че съжалява за случилия се инцидент. Той изрази и надежда за мирно разрешаване на въпроса.

Турските ВВС получиха заповед да оставят самолетите си на земята, защото Русия може да унищожи всяка цел, която се намира във въздуха.

След завършване на операцията в Сирия най-съвременните средства на руската ПВО ще се завърнат в Русия.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19878645
Постинги: 45094
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930