Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2016 17:01 - Pokemon GO или ЦРУ във всеки дом http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове:
0



Pokemon GO или ЦРУ във всеки дом Публикувано на 02.08.2016 в България/Свят
image image

Искате да ви разкажем нещо любопитно около новата мания Pokemon Go? Нали не си мислите, че играта, в която са вманиачени вашите деца и много от вас самите, е просто компютърно забавление? Бегла справка показва, че разработчик на Pokemon Go е компанията Niantic Labs, която е стартап на Google. Ще кажете: И какво от това?

Само че трябва да знаете, че неин основател е Джон Ханке, който преди това осъществява обширен проект за картографиране на повърхности, на основата на която са направени Google maps, Google earth и Google street. Още нещо любопитно е, че Джон Ханке е основател и на Keyhole, Inc – компания, която спонсорира инвестиционния фонд In-Q-Tel.

• Искат забрана на Pokemon Go в Русия

А това е фонд на ЦРУ, създаден напълно официално още през 1999 година. Каква обаче е целта на Pokemon Go? Докато автомобилите-роботи, които създадоха Google street, посетиха всички улички и заснеха нашите домове, лица, коли и т.н. отвън, целта на новата игра е да влезе и в домовете ни. И не само това.

Така се получават данни и за държавни учреждения, частни компании, казарми и още куп по-секретни поделения, защото и в тях има от така желаните за играещите покемони. Има и още. С качването на играта на вашето мобилно устройство вие се съгласявате да предоставите права на Niantic Labs.

• Русия подозира ЦРУ в създаването на Pokemon Go

image

Тези права се прехвърлят съответно на Google, ЦРУ и още знайни и незнайни организации. Правата са за достъп до камерата на устройството, микрофона, жироскопа, GPS-модула, както и до допълнителни устройства като флашки и по-големи преносими памети.

И така, играта е инсталирана и веднага ви уведомява, че първите три покемона са налице. Те винаги се появяват в близост до вас. Играта иска от вас да ги заснеме от всички страни и ви награждава с първия успех. Но получените снимки запечатват помещението, където се намирате, включително неговите координати и дори ъгъла на наклон на телефона.

• Китай: Pokemon Gо е троянски кон

Поздравления, току-що дадохте детайлна информация за вашия дом! На кого? Отговорете си сами. Това обаче не е всичко. Приемайки условията на Niantic, вие сте официално предупредени, макар и с малък шрифт, че компанията сътрудничи с различни държавни структури и частни организации и може да разкрива пред тях информация за вас или за вашето дете.

Но кой ти чете дребния шрифт? А в него има и една точка 6, която гласи: „Нашата програма няма възможност да изпълни командата Do not track“ или с други думи „следим ви и ще продължаваме да ви следим“. А ние и нашите деца продължаваме да се превръщаме в електронни зомбита. / Факти.бг

image

 

loading...



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852311
Постинги: 45080
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930