Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2016 16:40 - ВМРО зове: Затворете границата с Турция! Веднага! http://www.dnes.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
0



ВМРО зове: Затворете границата с Турция! Веднага!

Ердоган гледал на мигрантите като на биологично оръжие
2 авг 2016 Камелия Цветанова

image ВМРО зове: Затворете границата с Турция! Веднага!
Снимка: Reuters, архив

България трябва да затвори границата с Турция окончателно и да не допусне нито един мигрант повече на своя територия.
Още по темата
Ще поемат ли масово мигрантите към Европа?
Над 3000 загинали при опит да прекосят Средиземно море тази година
За това настоява ВМРО във връзка със заплахата на Турция, заявена от турския външен министър Чавушоглу, че ако визите за турски граждани не паднат, тя ще спре да изпълнява споразумението си с Брюксел, което според воеводите означава да пусне 3 милиона мигранти към Европа.
Това е сериозна заплаха за страната ни и трябва да подходим адекватно на ситуацията – чрез незабавно довършване на защитното съоръжение и чрез засилване на живата сила по границата, категорични са воеводите.
Лидерът им Красимир Каракачанов, който преди дни стана и първият кандидатирал се за президент от парламентарните формации, настоява за три спешни действия от страната на България.
Външният министър Даниел Митов да извика за обяснения турския посланик в София Сюлейман Гьокче и да му връчи протестна нота, тъй като изказванията са недопустими и представляват заплаха за сигурността на България.
Българското правителство да покаже, че е подготвено да реагира при тръгване на големи маси мигранти от Турция към България, като позволи на "Гранична полиция" и на армията да използват сила, за да не допуска навлизане на неконтролирани маси от нелегални имигранти и разрушаване на граничните съоръжения.
Каракачанов настоява също така правителството да поиска от ЕС и НАТО кадрова и техническа помощ за възпиране на нова мигрантска вълна.
Лидерът на ВМРО посочва, че изнудването от страна на турския президент Реджеп Ердоган трябва да срещне ясен отпор от страна на ЕС. Според него е недопустимо външна на съюза държава, доказала своята антидемократична политика, да поставя ултиматуми.
"Турция не е член на Европейския съюз. Тя има да изпълнява условия по споразуменията за присъединяване и трябва да знае мястото си", допълва Каракачанов.
"След като започна да тероризира собственото си население, авторитарното ръководство в Турция преминава към Европа. ЕС не бива да се поддава на подобен шантаж. ВМРО предупреждаваше за това още преди месеци, когато беше сключена срамната сделка на ЕС и Ердоган, според която Турция ще получи 3 млрд. евро за приемане и задържане на мигрантите на своя територия", припомни Каракачанов.
"Ердоган отдавна показа, че мери хората на килограм – мащабът на арестите и уволненията стана драстичен. В същото време на мигрантите той явно също гледа като на човешка маса, с която може да изнудва – своеобразно биологично оръжие", посочват от ВМРО.
По публикацията работи: Камелия Цветанова

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19847123
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930