Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 17:32 - Правителството и Меркел пренасочиха пари за ислямизацията на Германия http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.12.2016 17:32


Правителството и Меркел пренасочиха пари за ислямизацията на Германия Публикувано на 03.12.2016 в Свят image

image

Правителството и Меркел пренасочиха пари за ислямизацията на Германия, от даваните основно на християни

През 2016 общо 440 000 граждани на ЕС са получавали социални помощи. Тези пари сега се насочват към мюсюлманите мигранти. Меркел и германското правителство спряха парите за социални помощи и т.нар. Харц 4, давани до сега на католици и православни християни от страни на ЕС и ги пренасочиха към ислямските икономически имигранти. Не е било случайно обругаването на Православната християнска църква от Европарламента и приравняването и с Ислямска държава и други терористични организации от ЕНП и другите европейски партии от статуквото.

„Ислямска държава“ планира нови терористични атаки в Европа в близко бъдеще, предупреди вчера европейската полицейска служба Европол. Загубите на ИД в Ирак и Сирия и нарасналият брой завръщащи се бойци засилват риска от атентати в Западна Европа, се посочва в публикуван днес доклад на Контратерористичния център на Европол и може да се предположи, че в Европа вече вероятно има десетки потенциални бойци на терористичната групировка. Смята се, че ИД разработва нови тактики за атентати на Запад, а според експерти мишена ще бъде и Германия. Атентатите могат да бъдат извършени от групи или единични нападатели. Вероятно те ще използват експлозиви, автоматични оръжия, ножове, брадви, мачете или леки автомобили. Експерти по тероризма смятат също, че има голяма вероятност от атентати с коли бомби.

Реджеп Тайип Ердоган отново заплаши Меркел, да отвори границите на Турция с ЕС за бежанците, ако Брюксел продължи още с политиката, насочена срещу Анкара, и в Германия веднага се подготвиха — Меркел и германското правителство спряха парите за социални помощи и т.нар. Харц 4, давани до сега на католици и православни християни от страни на ЕС и ги пренасочиха към ислямските нашественици. По данни на германското Бюро по труда, през 2016 общо 440 000 чужденци от ЕС са получавали социални помощи и финансова подкрепа от държавата под формата на т.нар. Харц 4 — поляци 92 000 души, италианци 72 000, българи – 71 000 и румънци – 57 000, гърци – с 46 000. Далеч не всички тези хора обаче са безработни. Много от тях работят, но печелят твърде малко и получават финансова подкрепа от държавата под формата на т.нар. Харц 4.

image

Германското правителство прие драстично ограничаване на социалните помощи за чужденците от ЕС, което засяга и българите, които вече живеят в Германия, информира „Дойче веле„.Ето и предисторията:
През 2015 Федералният социален съд реши, че германските общини са длъжни да изплащат социални помощи на безработните граждани на държави от ЕС, пребивавали над шест месеца в Германия, което не се хареса на Меркел и германската социална министърка Андреа Налес. Внесоха закон, който да ограничи правото на получаване на социални помощи.
„Не може общините да се грижат неограничено за чужденци от страните – членки на ЕС, които не разполагат със средства. Ние сме длъжни да ги предпазим от подобно нещо“, заяви още през декември 2015 Андреа Налес. „Общините имат така или иначе твърде много нови задачи покрай бежанците“, каза още министърката.
На 1.12.2016 германският парламент прие поправки в закона, според които на чужденците от ЕС, пребиваващи в Германия, ще бъде налагано петгодишно ограничение за получаване на социални помощи и т.нар. Харц 4.
Българите и другите европейци, които не са работили в Германия ,няма да имат право на социални помощи. Гражданите на ЕС ще имат такова едва след пет години или както казва министърката, „когато пребиваването им в Германия се е затвърдило“.
Този, който никога не е работил в Германия и е зависим от помощи, трябва да подаде молба за получаване на такива в родината си“, подчерта Андреа Налес при гласуването вчера. В рамките на петгодишния период гражданите на страните от ЕС ще имат право на еднократно подпомагане – максимум за един месец, за да могат да организират връщането си в родината.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846278
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930