Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2016 19:16 - Доналд Тръмп Шокира: КАПИТАЛИЗМЪТ Е ОБРЕЧЕН! Спешно трябва да измислим Нов Обществен Строй! Ето какво предлага Тръмп: http://skandalno.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
0



Доналд Тръмп Шокира: КАПИТАЛИЗМЪТ Е ОБРЕЧЕН! Спешно трябва да измислим Нов Обществен Строй! Ето какво предлага Тръмп:  

image

Колкото повече новият американски президент Доналд Тръмп  навлиза в джунглата на американската политическа система, толкова повече се гневи и избухва, разкривайки дълго пазени тайни за лъжите, манипулациите и пълната липса на морал, които са в основата на политическия и обществен живот в САЩ.

То няма и как да е другояче, защото мошеничеството е в самата природа, в същността на капитализма от 21-ви век (или т. нар. днес „неолиберализъм“). Какво друго освен мошеничество е, когато една съвсем малка част от обществото (олигархията), обяви за своя собственост всичко в държавата, ограбва безсъвестно труда на цялата нация и трупа баснословни богатства за сметка на чуждия труд?

Разгневен от факта, че водещите американски медии пречат на кандидат президентската му кампания, Тръмп се нахвърли най-напред на собствениците им. На предизборна среща с първите лица на медии като CNN, NBC, CBS, Fox News  и MSNBC, милиардерът ги нарече „представители на продажни и необективни медии“, които лъжат хората и са организирани в огромна и богато спонсорирана от олигархията „мрежа от лъжци“.

Ние, българите, знаем, че тези думи на Тръмп са абсолютната истина, защото сме го изпитали на собствен гръб. Янките разгромиха и ограбиха страната ни, след което пак техните медии най-нагло подеха рефрена как България е най-бедната  държава и загива! А населението й бяга или измира от глад. Затова трябвало да й се помогне! Как? Ами като я загробят с още заеми от световната банка и с един – два замаха я довършат!

Тоест, за геноцидът, който се стовари на главите ни, не са виновни щатските „бизнесмени“, крадци и мошеници. Неее, виновни са нашата тъпотия и невъзприемчивост. Западняците се опитаха да ни изкарат аборигени, които никога няма да се научат как се прави бизнес и т.н.

Дори тези, които никога не са се замисляли за икономика, знаят, че като ти унищожат заводите и ти вдигнат цената на производствения ток 10 пъти, като ти забранят да произвеждаш и изнасяш, няма как държавата ти да се развива и богатее. Тази азбучна истина, обаче, убягва от погледа на „най-обективните“ и „честни“ медии на Запада и тукашните им притурки. Те само квичаха, че от нас българите нищо не ставало.

Давам примера с лъжите по адрес на България като най-близки до всички ни. Но въпросът опира само до лъжите за България. Той е доста по-глобален!

Най-лошото е, че големите и основни западни медии не са създадени с цел да казват истината. Бюджетите за издръжката им са толкова големи, че отдавна не работят на пазарен принцип, а съществуват благодарение субсидиите и спонсорството на различни правителствени лобита. Казано с други думи – тези медии са създадени, за да пишат и говорят онова, което е изгодно за техните собственици и основни спонсори – банките и големите корпорации. Тоест тяхното изначално предназначение е да лъжат и манипулират. Да заблуждават хората. Да им създадат усещането и нагласите за една паралелна реалност, която няма нищо общо с истината. Която е фалшива от началото до края. Но която обслужва интересите на най-богатите. И задължително е в ущърб на все по-намаляващата на запад средната класа и най-бедните.

Казано накратко, медиите при неолибералния капитализъм лъжат, мамят и заблуждават, защото са в ръцете на малък кръг от богаташи. Което означава, че  в „страната на свободата“ и в подопечните й неоколонии, каквато се явява и България- няма свобода! Има единствено едно рафинирано и префинено, но пък масирано промиване на мозъци.

Доналд Тръмп, понеже не е политик, напипа и поднесе на хората една истина, която не се отнася  само до няколко вестника или телевизии. Това е горчивата истина за целия фалш на американската обществено-икономическа система. Спомнете си  филма „Матрицата“, в който хората живеят в измислен от господарите им свят. Свят, в който обикновеният човек няма инициативата и ролята му се изчерпва само с това – да се подчинява!

По-нататък в речта си Тръмп разкри, че американската избирателна система също е една „мрежа от лъжи“. Но ако избирателната система е огромна манипулация, то какви ще бъдат действията на избраните от тази фалшива система конгресмени, сенатори и президенти? Много ясно какви: Ще бъдат действия в полза на малцината мега богаташи и в явен ущърб на мнозинството обикновени хора.

Значи не само избирателната система, не само медиите са фалшиви. Мошеническа е цялата американска политическа система. И да повторим – както и системите на всички зависими от САЩ страни.

Вземете за пример само глобалното мошеничество на американските „банкстери“, както хората наричат банкерите, впили нокти в плътта на народите и смучещи от тяхната кръв. Доларите, които една частна фирма, наречена Федерален резерв „произвежда“, отиват в банките и оттам – по целия свят. Но доларите са само хартийки, срещу които САЩ получават реални продукти, създадени с труда на милиарди хора по земята.

Онова, от което банкстерите забогатяват всъщност са финансовите спекулации, движението на виртуални пари, които не са вложени в никакво производство, ограбване на спестяванията на населението чрез най-различни такси, заробващи договори и други такива „хитрини“. Зад цялата тази печалба обаче не стои дори една произведена стока или услуга, не стои и една секунда човешки труд! По този начин САЩ ограбват трудещите се по цялата планета.

Не разкри ли Едуард Сноудън друго глобално мошеничество – подслушването и намъкването в личния живот на милиарди хора по земята?!

И понеже хората по света разбраха мошеническата същност на „страната на неограничените възможности“, вече никой не иска и да чуе за „демокрация“ по американски.

Ето защо Системата на неолибералния капитализъм, който САЩ измислиха, за да заменят традиционния капитализъм от 80-те и 90-те години на миналия век, е обречена. А направиха тази подмяна, за да запазят първото си място в капиталистическото производствено съревнование през 21-ви век. Тръмп предлага замяната на властващия в момента изключително порочен и унищожителен за планетата неолиберален модел със системата на традиционния капитализъм, който се грижи за средната си класа. Тръмп предлага още демонтиране на глобализма – тоест да се развива американския национален капитал, а не глобалистичния такъв. А САЩ да се занимават само със своята икономика, без да се месят по планетата. Неолибералната система е лъжлива и мошеническа. Тя е обречена на гибел защото при нея капиталистът мисли не с главата, а с корема си. Защото увеличаването на частната му собственост е целта, която оправдава всички средства и заради която се унищожават стотици милиони човешки същества. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19851383
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930