Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2020 16:44 - БЕЗСМЪРТИЕ ЗА ГОСПОДАРИТЕ… https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове:
1



БЕЗСМЪРТИЕ ЗА ГОСПОДАРИТЕ…

11.12.2020 admin

  image   17 SHARES ShareTweet


Случайно ли е, че основните жертви на Ковид – 19 са „сухите съчки“, т.е. старците и тези с хронични заболявания?

Преди време журналиста Тома Томов при гостуването си в предаването „Лице в лице” на Цветанка Ризова, в анализа си на политическата обстановка по света акцентира за случващото се в световните научни лаборатории, а не това на политическата сцена. Защото именно откритията в тях ще определят бъдещето ни. Дори спомена, че в близките години границите на живота ще надхвърлят драстично сегашните. Бях удоволетворен да видя ококорената от почуда физиономия на „умното Барби” на БТВ, което може да послужи след изрусяване за поредното им интелектуално съкровище, разбира се след Гала.
Съвсем скоро рисковани интервенции, като присаждане на сърца и други амортизирани органи ще се превърнат в анахронизъм, но не за сегашните милиардери, а за наследниците им. И то благодарение постиженията в генното инженерство. Според учените сладководният полип Хидра Магнипапилата може да живее почти вечно, като някои видове от него засилват безсмъртието си с напредване на възрастта. Изследванията им са доказали, че процесът на остаряване почти не засяга този организъм в естествената му среда, а в лабораторни условия, полипа става безсмъртен. Един от ръководителите на изследването доктор Оуен Джоунс разкрива, че лабораторните данни са показали, че дори след 1400 години при непроменени условия част от тези организми ще бъдат още живи. Рекомбинирането на гените е вече рутинна операция и въпрос на оборудване и технология. Китайските учени, представиха още преди няколко години проект за „най-голямата фабрика за клониране“ и дори заявиха готовност да клонират и хора. Единственото препятствие според тях е обществената реакция. За мащабните планове в областта на клонирането оповести изпълнителният директор на бъдещата фабрика Boyalife Group – Сю Сяо Чън. Според него, предприятието ще започне работа след около 6 месеца, като според плановете до 2020 година би трябвало да се постигне обем на „производство“ от около 1 милион клонирани крави за година. В перспектива, „фабриката“ ще се занимава и с клонирането на състезателни коне и полицейски кучета със специални способности (повишено обоняние и сила). Както споменава Сяо Чън, друга сфера на интересите на компанията се явява клонирането на примати за медицински опити. Именно за това изявлението, че са готови и за клониране на хора звучи логично. „Вече имаме технологията. Ако има официално разрешение, не мисля че има някой друг, който може да се справи по-добре“, коментира Сяо Чън относно клонирането на хора. Все пак директорът на Boyalife Group стеснително заявява, че засега не са правени опити в областта на човешкото клониране.
Стареенето е генно обусловен процес, който трябва да ни убие след определен период от време. Процесът на естествения отбор изисква смяната на поколенията. Поколение, което откаже да си отиде ще създаде сериозен проблем. За това всички ние имаме ген, който тиктака като часовник до сакралния момент на смъртта. Този ген може да бъде поправен, или подменен, което теоретично и вече практически е възможно. Но, трябва ли това да бъде позволено? Масовото прилагане на тази техника би довело да свърхнаселеност на планетата. Ако милиарди хора биха живяли стотици години, това би довело до още по-бързо изчерпване ресурсите на планетата. Вече се водят дори теоретично дискусии за това, че подложените на подобна манипулация следва да се съгласят да останат безплодни.
На всички ни е ясно, че искаме, или не, тези техники ще бъдат използвани. Богатите и политическия елит при всички случаи ще искат да се възползват от преимуществата на привилегированото си положение. Именно те бяха първите, присадили си маймунски жлези и периодично подменящи с млада кръв натровеното си кръвообръщение. Осъзнавайки какво богатство могат да натрупат, подобно на колегите си пластични хирурзи, генните инженери ще оборудват клиники в бедните страни, които ще откажат забраната на процедурата в правовите държави. По този начин биха дали мощен тласък на икономиките си. Следователно въпрос на време е да се появи елит от дълголетници, членовете на който ще са не само свърхбогати, но и далеч по-интелигентни, здрави и красиви. Човешкия род е на път да се раздели на две ясно очертани групи – генно променени хора, срещу останалите! Членовете на изключително затворения елитен клуб на генно усъвършенстваните ще имат огромни привилегии. Съвсем преднамерено ще продължат да се обвързват само с хора от собствения си вид, което ще е класова и кастова поляризиция от съвсем нов вид.
Противниците на този процес вече вадят плашилото на нацистката евгеника, защото в морално отношение няма съществена разлика между тях. Например премахването на гени, пораждащи наследствени болести и недъгавост, означава ли, че хора с подобни проблеми са непълноценни? Поддръжниците на „прогреса” се оправдават, че винаги ще се намерят хора, които да злоупотребят с мотивираната употреба на генните техники. Та нали с всяка техника би могло да се злоупотреби, като се започне от битовата техника и се стигне до космическите ракети и ядрените технологии, които имат военните си прототипи. От това следва ли, че трябва да бъдат забранени?
Постепенно трябва да привикнем с мисълта, че Бил Гейтс, Рокфелер, Ротшилд – N-ти , кралските особи, че и останалите олигарси ще диктуват живота на следващите поколения, запазващи в рамките на „златния милиард” само обслужващия ги персонал.
Освен, ако бъдат УСМЪРТЕНИ, а не обезсмъртени…

 

СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ
Djani.blog.b




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19906445
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930