Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2020 17:01 - Човек на Цветанов: Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Не се знае кой от тях управлява https://petel.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 80 Коментари: 0 Гласове:
1



Човек на Цветанов: Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Не се знае кой от тях управлява 11.12.2020
image  

Кадър: Youtube/Banker Media

Зам.-председателят на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България Павел Вълнев заяви, че симбиозата между ГЕРБ и ДПС е толкова голяма, че не е ясно кой от тях управлява.

 

 

"В парламента реално опозиция няма. По време на обиколките ми из страната видях масово практиката „гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС“", каза той в интервю за „Студио Банкеръ.

„В  България докато откриеш фирма и стартираш, вече са ти поискали рушвети от няколко места. В Америка съществува т. нар. small business administration – държавна структура, която подкрепя пред банките проекти на кандидати без кредитно досие.  Ние нямаме държавна подкрепа за стартиращи малки и средни бизнеси, които са гръбнакът на всяка икономика. В Щатите институциите са работещи, всичко се случва по правилата, а конкуренцията работи в полза на по-добрия. У нас конкуренцията се изразява в близост до властта. Затова нямаме реален бизнес и се разчита на държавни поръчки и европрограми. Данъците са ниски, но липсва сигурност. Неслучайно „Майкрософт“, и „Амазон“ инвестираха в Гърция“, коментира той.

Във Велинград ГЕРБ печели изборите с 10 хил. гласа, ДПС и БСП общо имат около 3 хил. гласа. Назначава се общински съвет, начело с представител на победителите, но идва Влади Горанов и нарежда той да бъде заменен с човек на ДПС, иначе щял да фалира общината, каза той.

В момента се харчат 3 млрд. за една тръба, която може да остане неизползваема за България, с идването на демократите на власт в САЩ. Да не говорим, че тази тръба не струва повече от милиард, каза още зам.-председателят на „Републиканци за България“.

За да се инвестират правилно, трябва ясна визия какво искаме да постигнем, сектор по сектор. Напълно постижим е влак-стрела, който да свързва София, Варна и Бургас, а по-късно и околни балкански държави. Това ще стимулира туризма – стигаш от столицата до морето за 1 час – ще спадне трафикът по магистралите, ще намалеят транспортните злополуки. Много важна е и една магистрала в планински терен, която да тръгне от Благоевград, през Банско, Разлог, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Смолян – тя ще развие тези изостанали региони, ще свърже зимните курорти, ще ги превърне и в летни, каза Вълнев.

Аз съм дясно мислещ човек и нямам слабост към синдикатите, защото пречат на едрия бизнес. В България те са паразитна група, която не помага нито на работниците, нито на бизнеса, каза още той.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19913027
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930