Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2021 17:47 - МВР през 2020г. с „награди“ за над 50 милиона и полицейско насилие! (документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 88 Коментари: 0 Гласове:
2



МВР през 2020г. с „награди“ за над 50 милиона и полицейско насилие! (документи) Posted on 13.01.2021

БОЕЦ продължаваме темата за действията на МВР през 2020г.

Полицейско мракобесие, насилие и беззаконие. Десетки и стотици случаи на полицейски побои и физическо насилие над протестиращи граждани, стотици незаконни задържания и арести. Погром над палатковите лагери на Орлов мост, Ректората и МС. През 2020г. МВР бе в ролята си на стожер и пазител на престъпната власт на управляващата ни мафия. Не служеше на гражданите и обществото, а на шепа мафиоти, мутри и олигарси превзели властта. Жалко за труда на  малцината свестни служители останали в системата на МВР.

image

Като част от организаторите на протестите и блокадата на Орлов мост, БОЕЦ реагирахме след разбиването на палатковите лагери и изявлението на директора на СДВР , Георги Хаджиев, че в тях е имало самоделни взривни устройства, а протестиращите сме едва ли не терористи. Заведохме дело, разобличихме лъжите на Хаджиев и ОСЪДИХМЕ МВР – СДВР! В палатковите лагери на протестиращите НЕ Е НАМАРЕНО нито едно взривно устройство, лъжите на Хаджиев са били само претекст за погромите!

Окончателно – БОЕЦ осъди МВР! СДВР излъга за „бомбите“ на Орлов мост. Ще се видим в съда и с Хаджиев. (документи)

Случая на пребитият журналист Димитър Кенаров получи и международен отзвук. В същото време, след извършена проверка МВР отрече да е имало полицейско насилие спрямо него, както и спрямо останалите пребити граждани. От стотици публикувани снимки, видеоматериали и кадри на действията на полицията и жандармерията от 02.09.2020г, както и от много други протести от 2020. ясно се вижда полицейското насилие, непредизвикана агресия и тормоз от страна на униформените над мирно протестиращи граждани.

image

Димитър Кенаров – журналист – ясно се виждат следите от полицейското насилие по главата и лицето.

На този фон БОЕЦ поискахме да разберем, колко и какви награди са получили служителите на МВР през 2020г. и внесохме Заявление по ЗДОИ. От полученият отговор става ясно, че за 2020г. МВР са си раздали над 52 МИЛИОНА лева за „награди” и ДМС, както следва – 10 633 741 лв. за чиновниците в МВР и 41 432 818 лв. за униформеният състав на МВР.

image

image

image

Убедени сме, че сред служителите на МВР има и такива, които заслужават да бъдат наградени за своята служба, като редовите полицаи на първа линия, които контролираха, но и помагаха на хората под карантина. Едва ли обаче тези над 41 МИЛИОНА лева са отишли за тях. С тези пари управляващата ни мафия е „наградила” своите пазители, онези  спалките, татуировките и боксовете, които охраняваха в продължение на месеци нейната престъпна власт. Това е безмерна наглост. С нашите пари Борисов плаща за да бъдем бити и пребивани! С нашите пари Борисов плаща, за да крепи властта си. Огромният размер на раздадените „награди”,  и липсата на прозрачност и събитията и действията на МВР през 2020г. водят до допълнителни въпроси:

  1. Колко от наградените служители на МВР  са участвали в охраната на властта по време на протестите?
  2. Колко от наградените служители на МВР са участвали в погрома и разбиването на палатковите лагери на протестиращите граждани на Орлов мост, МС и Ректората?
  3. Колко от наградените служители на МВР са участвали в директни, физически действия (бой, обгазяване, блъскане, ритане, ритане в главата и тн.) спрямо протестиращи граждани?
  4. Колко от наградените служители на МВР са участвали в незаконните арести и задържания  на граждани по време на протестите?
  5. Какви са критериите, кой и как решава кой служител на МВР да получи парична награда и кой да не получи?
  6. Колко е наградата за пребит гражданин?
  7. Колко е наградата за пребит журналист?
  8. Колко е наградата за незаконен арест и задържане?
  9. Полицаите, които пребиха журналиста Димитър Кенаров, наградени ли са?
  10.  Полицаите, които удряха, обгазиха и ритаха членове на БОЕЦ – мъже и жени, наградени ли са?
  11.  Полицаите, които лъжеха, че в палатките има взривни устройстава наградени ли са?

Още днес БОЕЦ ще внесем официално тези и допълнителни въпроси до МВР!

Борисов с нашите пари е плащал да бъдем размазвани и пребивани от онези с татуировките и боксовете облечени с полицейски униформи.

Битката срещу мафията и слугите и продължава.

Незабавно отстраняване и оставки на Борисов и Гешев!

Споделете и разпространете, това засяга всеки един от нас! Ние плащаме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19847290
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930