Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2022 16:03 - ПОЗОР В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 94 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОЗОР В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

31.10.2022

  image        

„Утре е Денят на народните будители. И ние, съвременните българи, го отбелязахме достойно – като позволихме за пореден път да бъде поругана България. И правдата. Кощунството се състоя в много по-голяма степен по вина на българските власти, отколкото на нелегалната организация ОМО, събрала шепа родоостъпници. Те никога нямаше да могат да извършат срамната си провокакация и да поканят отявлените българомразци от Скопие, ако българското правителство и кметът на Благоевград бяха забранили тая акция на мерзавци. „Македонският клуб“ се именува на „македонскиот писател Никола Вапцаров“, ( а защо не и ВапцароСКИ? ), въпреки изричната забрана на наследниците на поета да се използва личността му за антибългарски цели.

От съзнанието ми никога няма да се заличи вчерашната позорна сцена – как един скопски тъп българофоб с върховно пренебрежение отговори на племенника на великия поет: „Вие си учате вашата история, ние си учаме нашата“. И го загърби презрително, задмина го като пътен знак. Това е реакцията на сърбоманите на всяка историческа истина – включително на крещящата правда, че Никола Йонков Вапцаров лично и документирано е заявил, че е българин, роден от майка и баща българи. Какъв културен клуб с името на Вапцаров ще откривате бе, светотатци, щом дори не сте поканили семейството на поета и сте получили изричното НЕсъгласие на наследниците! Цялата тая акция е гавра – открито заплюване на честта и националните символи на нашата държава! Защото поетът Вапцаров, признат в цял свят, е един от тези символи!“

 

„И отново полиция, жандармерия, та дори и лично вътрешният министър „следяха за реда“ – тоест защитаваха провокаторите от справедливото недоволство на българските граждани. Отново българската полиция застана на страната на кривдата! „Опазиха порядъка и реда“ – също както постъпиха македонските им колеги при откриването на българските културни центрове в Охрид и Битоля, нали? И там бе „опазен редът“ – с брадви, палежи и призиви за убийства. И с освиркване не на опозиционни, а на действащи политици от българското правителство!

Но какви ти политици са българските помияри с подвити опашки! Те само в България дирибействат, а на международната сцена – дори на северомакедонската – винаги са били кръгли нули със запушени уста, национални предатели!

Какво да говорим, щом фанатиците в Македония запалиха и поругаха нашето национално знаме, а нашата реакция бе широко да им отворим портата към ЕС.

Само Господ Бог се възмути. И прати предупредително земетресение в Благоевградско. А къде ли ще се разрази истинският му гняв?“

Милена Върбанова
https://svobodnoslovo.eu/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850677
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930