Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2023 16:36 - БЪЛГАРИ ИМА. И КАДРИ ИМА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове:
0



БЪЛГАРИ ИМА. И КАДРИ ИМА

image xrisi 10:23 | 04 мар 23 4333  

Отчаянието е обзело много българи. Гледат политическата каста и си мислят, че некадърността, суетата, алчността и корупцията са правилото в управлението. Казват, че няма кого да изберат, всички са еднакви. Вярват на медиуми за геополитиката и на математици за медицината.

Всъщност вчера се замислих колко много истински и кадърни българи има. Има специалисти, които знаят какво да се направи. Има мислещи българи, които могат да намерят пътя към спасението на народа ни и да ни поведат по нещо. Има все още кадърни специалисти, които могат да възстановят това, което имахме като наука, образование, икономика, отбрана.

Проблемът е, че от декорите не виждаме сцената. Декорите закриват истинската гледка. Те са поставени там от режисьорите, а актьорите са отдавна избрани и научили ролите си. Просто трябва да откажем да бъдем публиката в този долнопробен политически театър. И тук няма да ви призовавам да бойкотирате изборите, защото те това искат, тогава още по-лесно ще ги манипулират и купуват. Бойкот означава съпротива и то активна, на всяко едно действие и бездействие на политиците. ТЕ СА НАШ ВРАГ! Всяка една партия, която е в парламента, е там не заради нашите гласове, а защото господарите са решили да я допуснат там. Не защото тази партия е силна и има много избиратели, а защото ръководството й е под пълен контрол и съответно са безобидни откъм действия и решения.

 

 

Затова и разобличавайте всеки един политик, който е там. Вижте кои са вашите депутати и ги търсете. Питайте защо мълчат като ....мишки в парламента и какво са направили за вас, техните избиратели. Питайте ги какви са приоритетите на района ви, които са защитили. Питайте ги, защо в град, изнемогващ от безработица и бедност, промотират трюфели или етерични масла. Питайте ги, защо нямат едно изказване в парламента или мълчат в комисии. Не ги оставяйте да мърдат и дишат, без да са изпълнили това, което са обещали. Направете така, че политик да стане много неудобна професия. Искайте да си казват биографиите в подробности, за да не се окаже, че решенията в енергетиката ви ги взема аниматор в детски център, а в икономиката - груумър. Искайте да доказват всеки лев, който имат, откакто са в политиката, включително защо са се развели или оженили. Какво имат и роднините им. Гледайте ги под лупа. И ако следвате пътят на парите, ще разберете какви са те.

Аз вярвам, че има надежда за България. Виждам читави, умни, образовани хора, които за изтласкани настрани от вресливата и некадърна политическа каста. Защото ако някой кадърен и умен бъде допуснат, ще се види разликата. Политическата каста може да вирее само, когато се опрашва сама. Всяка външна намеса води до нейната разруха и провал на системата. Търсете извънсистемните играчи. Търсете експертите. Търсете мислещите и умните. Търсете българите. Те не са по партиите.

Вчера гледах как един бивш депутат и мераклия за бъдещ такъв, като мишка се скри в магазин, когато видя камера на журналист и остави хората си да се оправят сами. Питаха хора наоколо познават ли го. Ами не го познаваха. Два пъти е бил депутат от Пловдив, а хората дори не го знаят кой е. Това говори достатъчно за политическата каста и какви са нейните представители. Не търсете хора, които стават известни в политиката. Търсете известни хора, които да отидат там.

Бойкот на телевизиите. Ще преживеете и без реалити и турски сериали, върнете се към живият живот, а не към илюзиите. Върнете се към разума.

Мислете! Здравият разум и критичното мислене са най-важните!

Елена Гунчева-Гривова
https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852377
Постинги: 45081
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930